Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

İranlı öğrencilerden Kapadokya Üniversitesine büyük ilgi

Medeniyet ve kültür yollarını eğitimde buluşturan Kafkas Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından, İran’ın Tebriz şehrinde 10-11 Haziran tarihlerinde aday öğrenciler için eğitim fuarı düzenlendi.

Üniversitemizin de katıldığı fuarda, yükseköğrenim hayatına adım atacak öğrenciler bilgilendirildi.

Fuara, Maraghe Üniversitesi Rektörü Dr. Mohammad Zad Shakurian, Shomal Üniversitesi Rektörü Dr. Abbasali Rostami, Mizan Üniversitesi Rektörü Dr. Alireza Monadi, Roshdie Üniversitesi Rektörü Dr. Mahdi Sehatkhah, Adib Üniversitesi Rektörü Dr. Abbasali Bahari Ardashiri ve Urmia Üniversitesi Rektörü Dr. Ahmad Alijanpour katıldılar. Kapadokya Üniversitesini, Genel Koordinatör Doç. Dr. Halil İbrahim Ünser, Yabancı Uyruklu Öğrenci ve YÖS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Gökkaplan ve Uluslararası İlişkiler Ofisimizden Yabancı Uyruklu Öğrenci Sorumlusu Agamyrat Boryyev temsil ettiler.

Üniversitelerin öğrencilere stantlarını açtığı fuarın ilk gününde, Kafkas Üniversiteler Birliği (KUNİB) Eş Başkanları Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve Prof. Dr. Kamuran Pashayeva’nın açılış konuşmalarını takiben, üniversite temsilcileri aday öğrencilere hitaben konuşmalarını yaptılar. Geleceğin üniversitelilerine hitap eden Genel Koordinatörümüz Doç. Dr. Halil İbrahim Ünser, Kapadokya Üniversitesinin turistik bir bölgede faaliyet gösteren, yaklaşık dokuz bin öğrencisi ile Türkiye’nin önde gelen vakıf üniversitelerinden sayıldığını, diş hekimliği fakültemiz, sağlık ve havacılık programlarıyla ülkemizde dikkat çeken bir üniversite olduğunu ifade etti. Turizm, sıcak hava balonu pilotluğu ve insansız hava araçları başta olmak üzere çeşitli alanlarda araştırma projeleri yürüttüğümüzü vurgulayan Ünser, Kapadokya Üniversitesinin komşu ülkeleri kendinden gören, ayırmayan bir anlayışa sahip olduğunu vurguladı. Ünser, “İran İslam Cumhuriyeti tarafından tanınma ve denklik alınabilmesi için çalışmalarımızı gayretle yürütüyoruz. Üniversitemizin denkliğinin kabul edilmesinden sonra, Kafkasya’dan Kapadokya Üniversitesine eğitim almaya gelen öğrencilerimizin, mezun olduktan sonra ülkelerine dönerek en iyi şekilde hizmet etmesini amaçlıyoruz. İran’daki tüm aday öğrenciler gönül rahatlığıyla Üniversitemizi tercih edebilirler. Sizleri konuğumuz olarak ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi. Konuşmaların ardından, aday öğrenciler üniversite stantlarını gezerek, üniversitelerin bölümleri, sınavlar ve ikamet edecekleri şehirler hakkında bilgi edindiler. Üniversite tanıtımlarının gerçekleştirildiği programın devamında, aday öğrencilerin velilerinin de katılımlarıyla üniversitelerin sağladığı eğitim, burs ve konaklama imkanları hakkında bilgi verildi.

Etkinliğin takip eden günlerinde Alef Üniversitesi ile iş birliği ve öğretim elemanı değişimi ortak sanat ve dijital tasarım etkinliklerinin gerçekleştirilmesi konularında görüşmeler gerçekleştirdi. Kültürel zenginlikleri bakımından benzeyen iki bölge arasındaki ilişkilerin, artırılabilmesi amacıyla Tebriz Valiliği Yatırım Dairesi ve Tebriz Belediyesi İdari ve Kültür İşleri daireleri ile toplantılar yapıldı.

Program, üniversite heyetlerinin Türkiye Cumhuriyeti Tebriz Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen akşam yemeğinde ağırlanmasıyla sona erdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu