Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ Öğrencileri Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi ve Güray Müze’de

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğrencileri “Kapadokya’nın Doğal ve Kültürel Mirası” adlı Ortak Seçmeli Ders (OSD) kapsamında Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi ve Güray Müze’yi gezdi.

NEVÜ’nün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” alanında ihtisaslaşma üniversitesi olarak belirlenmesiyle birlikte NEVÜ öğrencilerine yönelik Kapadokya Bölgesi’nin kültürel ve doğal mirası hakkında birçok etkinlik düzenlenmeye devam ediliyor. Bu kapsam Ortak Seçmeli Ders havuzuna eklenen “Kapadokya’nın Doğal ve Kültürel Mirası” adlı ders ile öğrenciler, Kapadokya Bölgesi’nin sahip olduğu doğal ve kültürel miras unsurlarını yerinde görüp öğrenme fırsatı buluyor.

Turizm Fakültesi Doç. Dr. Ozan Atsız, Öğr. Gör. Hülya Ceylan ve Öğr. Gör. Filiz Yüksel’in vermiş olduğu Ortak Seçmeli Ders havuzundan Kapadokya’nın “Doğal ve Kültürel Mirası” adlı ders kapsamında Nevşehir’in Avanos İlçesi’nde bulunan Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi ve Güray Müze ziyaret edildi. NEVÜ Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) tarafından kurulan Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’ni rehberler eşliğinde gezen öğrencilere içerisinde sergilenen Avanos halı ve kilimlerinin hikayesi, halk hekimliği uygulamaları, bölgenin evlilik adetleri, masal gibi miras unsurları hakkında bilgiler verildi.

Daha sonra Güray Müze’de sergilenen kültürel unsurlar ziyaret edilerek gezi tamamlandı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu