BölgeManşetler

YÖK’ten NEVÜ’ye Yeşil ve Turuncu Bayrak Ödülü

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) 'Engelsiz üniversite' adına yapmış olduğu başarılı çalışma ve yürüttüğü projeleri ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, 'Yeşil Bayrak' ve 'Turuncu Bayrak' ödülüyle ödüllendirildi.

Yükseköğretim Kurulunca “2021 Engelsiz Üniversite Ödülleri” töreni koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite rektörleri, rektör yardımcıları, engelli öğrenci birim sorumluları ve ödüllerin değerlendirilmesinde katkı sağlayan panelistlerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

“Yeni YÖK” tarafından 2018 yılından bu yana geleneksel olarak verilen ödüllerin dördüncüsü, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversiteler tarafından yoğun ilgi gördü. Engelsiz Erişim ve Engelsiz Eğitim temalarıyla düzenlenen törende, yükseköğretim kurumlarına “Mekanda Erişebilirlik”, “Eğitimde Erişebilirlik” ve “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” olmak üzere 3 kategoride “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ile farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına “Engelsiz Program Nişanı” verildi.

NEVÜ’ye Yeşil ve Turuncu Bayrak

“Engelsiz Üniversite” adına başarılı ve güzel çalışmalar yürüten Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), YÖK tarafından da bu yıl “Eğitimde Erişilebilirlik” kategorisinde Eğitim Fakültesi “Yeşil Bayrak”, “Mekanda Erişilebilirlik” kategorisinde ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi “Turuncu Bayrak” ödülüne layık görüldü.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi bayrak) ve “Mekanda Erişilebilirlik” (Turuncu bayrak) konularında YÖK tarafından ödüllendirilmişti.

Tüm mekânlarında, eğitim-öğretim alanlarında erişilebilirlik ve sosyo-kültürel faaliyetlerde önemli çalışmalar ve projeler yürüten Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), 2020 yılında üçüncüsü düzenlenen “2020 Engelsiz Üniversite Ödülleri” töreninde Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi “Mekânda Erişilebilirlik” konusunda “Turuncu Bayrak”ödülü alırken, NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi ise “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” kategorisinde “Mavi Bayrak” ödülü almıştı.

Engelsiz Üniversite olma yolunda çalışmalarına hızla devam eden NEVÜ, tüm bayrak ödüllerini alma yönünde, gerekli düzenlemelere hız kesmeden devam etmekte.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu