Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Nevşehir’de öğrenciler geleneksel maya ürettiler

Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi öğrencileri TÜBİTAK 2204-A Liseler Arası Araştırma Yarışmaları için geleneksel mayalarımız okul ortamında üretildi.

Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi öğrencilerinden Zeynep Sude Demir ve Fatma Filiz Çetin tarafından TÜBİTAK 2204-A Liseler Arası Araştırma Yarışmaları için geleneksel mayalarımız okul ortamında üretildi.

“Geleneksel Mayalarımızı Üretiyoruz”

Eskiden beri Anadolu’da ekmek yapımında kullanılan nohut mayası, soğan mayası, elma mayası, Trabzon zembek mayası ve üzüm mayası öğrenciler tarafından üretilerek okulumuza misafir olarak gelen Nevşehir 23 Nisan Ortaokulu öğrencilerine tanıtımı yapıldı.

Teknolojinin ve modernitenin gelişimi ile birlikte kaybolmaya yüz tutan geleneksel mayalarımızın tekrar gün yüzüne çıkarılması ve kullanılması amacıyla proje geliştirilmiştir. Günümüzde kullanılan yapay ve katkılı mayaların yerine daha doğal ve sağlıklı mayalar hakkında farkındalık oluşturulmuştur.

FİB Haber Merkezi olarak Başta H. Avni İncekara Fen Lisesi Okul Müdürü Rauf Denizler, öğretmeleri ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu