Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜlkeden

ATA Parti Genel Başkanı Zeybek, Türkiye ve Dünya çocuklarına sahip çıktı

Zeybek: Çocuklar; bombalarla öldürülüyor, yatağa aç giriyor ve istismara uğruyorlar. Böyle bir rezilliğin kutlaması olur mu?

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Çocukların bombalarla öldürüldüğü, aç olarak yatağa girdiği, sömürüye uğradıkları bir dönemde “Dünya ve Türkiye hangi yüzle ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor?” diye sordu.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan ATA Parti Genel Başkanı Zeybek, dünyadaki milyonlarca çocuğun içinde bulunduğu durumu şu sözlerle dile getirdi:

“HANGİ YÜZLE?”

ATA Parti olarak, şimdi merak ediyoruz; Ukrayna’da, Filistin’de, İsrail’de çocuklar acımasızca bombalarla öldürülürken, milyonlarca çocuk yatağına aç girerken, binlerce çocuk cinsel sömürüye uğrarken, milyonlarca çocuk eğitimden uzak tutulurken, yine milyonlarca çocuk işçi gerçeği varken; Dünya ve Türkiye hangi yüzle ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayacaklar?

“ÇOCUK İSTİSMARINDA ÜLKEMİZ BİRİNCİ SIRADA”

Çok üzülerek aktarıyorum. 2022 verilerine göre; Türkiye’de 570 bin çocuk okula kaydedilmedi, eğitimden uzak tutuldu. Çocuk işçi sayısı Dünya da 5 milyona dayanırken, Türkiye’de bu sayı 700 bin oldu. 868 Çocuk, ‘iş cinayetleri’nde hayatını kaybetti. Dünyada 31 bin çocuk 890 cinsel sömürüye uğrarken, ülkemiz bu kara tabloda ne yazık ki birinci sıraya oturdu.

“ÇOCUKLAR YATAKLARINA AÇ GİRİYOR”

AKP iktidarı döneminde; sayısız çocuk gelin doğum yaptı. On binlerce çocuk suça itildi. Türkiye’de 2 Bin 76 çocuk çeşitli suçlardan cezaevlerine girdi. Aile Bakanlığının verilerine göre; 11 Milyon aile asgari ücretin dörtte bir gelirin altında yaşıyor. Yani, çocuklar yataklarına aç giriyor.

“ÇOCUKLAR KATLEDİLİYOR”

En vahşi durum ise; Tüm dünyanın gözleri önünde binlerce çocuk bombalarla, füzelerle acımasızca katlediliyor. Şimdi bu karanlık yaşamın hangi haklarını kutlayacaklar merak ediyoruz? Ama Ata Parti iktidarında, bu rezaletlerin hiç birisi çocuklarınıza asla yaşatılmayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu