Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Vali Fidan ve Macaristan Büyükelçisi Matis’ten Rektör Aktekin’e Ziyaret

Nevşehir Valisi Ali Fidan beraberinde Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Vali Fidan ve Büyükelçi Matis’in ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirten Rektör Aktekin, kendilerine teşekkür etti.

Nevşehir Valisi Ali Fidan’ın Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkiler ile “2024 Macar-Türk Kültür Yılı” kapsamında Valilik olarak Nevşehir’de yapılacak etkinliklerle ilgili  hazırlıklara değindiği ziyarette Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ’de gerçekleştirdikleri akademik faaliyetler hakkında konuklara bilgi verdi. Türkiye ile Macaristan arasındaki 100 yıla ulaşan iyi ilişkilerin nişanesi olarak “2024 Macar-Türk Kültür Yılı”  ilan edildiğini ifade eden Rektör Aktekin,  bu münasebetle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde de çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti.

“2024 Macar-Türk Kültür Yılı”  kapsamında NEVÜ’de düzenlenecek etkinliklerin önemine değinerek Rektör Aktekin’e teşekkür eden Büyükelçi Matis, “2024 Macar-Türk Kültür Yılı” kapsamında Nevşehir dahil Türkiye’deki 11 kentte Macar kültürünün tanıtılacağı etkinlikler gerçekleştireceklerini ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu