Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetlerSağlık

NEVÜ ve Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’nden “Hemşirelik Haftası” Etkinliği

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde, “Pandemide Hemşirelik” temalı panel düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde, “Pandemide Hemşirelik” temalı panel düzenlendi.

“12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası” kapsamında NEVÜ Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde çevrim içi gerçekleştirilen etkinliğe; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Rektör Yardımcısı ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, akademisyenler, sağlık çalışanları, davetliler ve öğrenciler katıldı.

NEVÜ Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aynur Kızılırmak’ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Semih Aktekin, üniversite olarak sağlık alanında uzman sağlık çalışanları yetiştirilmesi için önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Aktekin, “ Geçtiğimiz yıl tüm dünyayı etkisi altına alan ve hala devam eden salgın ile birlikte, sağlık sektörünün ve sağlık çalışanlarının öneminin bir kez daha anlaşıldığı bir yıl geçiriyoruz. İnsanlık tarihinin başından beri de sağlık alanında çalışan insanlar kritik ve hayati önem taşımışlardır. Bu meslek her dönemde olduğu gibi özellikle bu gibi salgın dönemlerinde fedakârlık, sabır ve profesyonellik isteyen bir meslek. Bu süreç özellikle sağlık ve eğitimin ne kadar kritik olduğunu bize bir kez daha gösterdi.

Biz de üniversite olarak, güçlü bir Sağlık Bilimleri Fakültesine sahibiz. Bu anlamda sektöre çok değerli arkadaşlarımızı çok kıymetli akademik kadromuzla yetiştiriyoruz. Üniversitelerin de asli görevleri arasında toplumunun ihtiyaç duyduğu nitelikte alanında uzman insanlar yetiştirmek yer almaktadır. Bu anlamda fakültemizi de başta akademik kadro olmak üzere, her alanda güçlendirmeye devam ediyoruz.

Ben tekrar bu anlamlı günde etkinliği düzenleyen ve diğer üniversitelerden katılan herkese bir kez daha teşekkür ederken, tüm hemşirelerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum” dedi.

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ise, “Camiamızın en değerli ve en fedakâr üyeleri olan hemşirelerimizin değerini her daim çok iyi biliyorduk. Ama bu pandemi süresince de gerçekten de filyasyonda, yoğun bakımda, acilde ve sahanın her yerinde can siperane çalıştılar. Ailelerinden büyük fedakârlıklar yapan bu arkadaşlarımızın verdikleri hizmetler gerçekten azımsanamaz.

Süreç maalesef devam ediyor ve yine bizler sahadayız. İnşallah ülkemizi sağ salim sağlık ordusu ve bu ordunun en önemli üyesi hemşirelerimizle selamete kavuşturacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle tüm hemşirelerimizin bu gününü kutluyorum” diye konuştu.

“Pandemide Hemşirelik” Konulu Panel

Yapılan açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü NEVÜ Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Emine Çeribaş’ın yürüttüğü, “Pandemide Hemşirelik” konulu panele geçildi.

Panelde; Nevşehir Devlet Hastanesi Hemşiresi Seda Sağlam “Pandemi Döneminde Hemşire Olmak: Türkiye’den Deneyimler”, Arş. Gör. Emine Bircan “Pandemi Döneminde Hemşirelik: Amerika Birleşik Devletleri’nden Deneyimler”, Prof. Dr. Emel Ege “Pandemi Döneminde Hemşirelik Eğitiminin Yönetimi” ve Prof. Dr. Nimet Karataş “Pandemi Döneminde Emekli Halk Sağlığı Hemşiresi Olmak” üzerine konuştu.

Etkinlik, panel sonunda soru ve cevap bölümüyle sona erdi.              

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu