Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Türkiye tarihinin en yüksek genç işsizliğini yaşıyoruz

Av. Faruk SARIASLAN CHP Nevşehir Milletvekili İçişleri Komisyonu Üyesi, Yaptığı basın açıklamasında; Sarayda da lüks, şatafat ve israf sürüyor, yandaşlara döviz garantili ödemeler devam ediyor, üç-beş maaş saltanatı hâlâ devam ediyor, örtülü ödenek harcamaları rekor kırıyor, bu düzen böyle gitmez.

Genel Kurul Konuşma Metni

Türkiye tarihinin en yüksek genç işsizliğini yaşıyoruz. Anne babalar binbir emekle çocuklarını okutuyor, eğitiyor; sıra iş bulmaya gelince iş yok çünkü AKP’nin istihdam artıracak bir tane politikası yok. AKP’nin ekonomi politikası kendi yarattıkları bir avuç zengini daha zengin etmek, geriye kalanları da sömürmek üzerine kurulu.

Genel Başkanımızın önünde yer alan bilimsel raporlar çok çarpıcı bilgiler veriyor. Türkiye’de 22,7 milyon çocuktan 7 milyon 662 bin 807’si aç kalıyor. Okula gitmesi gereken 520 bin çocuk işe giderken, 87 bin çocuk iş arıyor. 346 bin çocuk ne eğitimde ne de istihdamda yer alıyor. İnanılmaz rakamlar bunlar. AKP iktidarının buna yönelik bir politikası var mı? Yok. Çocuklarımız eğitim alamıyor, ailesi eğitime gönderebilen çocuklar açlıktan derslerine odaklanamıyor. Gelişmeleri için yeterli besini bile alamıyorlar.

Türkiye’de milyonlar yatağa aç girerken 3.500 TL emekli aylığıyla geçimler oluyor mu? Olmuyor. Millet çocuğunun beslenme çantasına doğru düzgün bir şey koyamamaktan şikâyet ediyor. Sarayda da lüks, şatafat ve israf sürüyor, yandaşlara döviz garantili ödemeler devam ediyor, üç-beş maaş saltanatı hâlâ devam ediyor, örtülü ödenek harcamaları rekor kırıyor, neden? Bu düzen böyle gitmez. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın iyi beslenmesi, iyi eğitim alması, çağdaş dünyayla rekabet edecek iş kollarının sağlanması bir devletin asli sorumluluğudur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu koşulları sağlamak birincil görevimiz olacaktır. Dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu