ManşetlerSiyasetÜrgüp Haberleri

YOLSUZLUK İDDİALARI

Son günlerde Ürgüp’ümüz de Belediye Başkanlığınca 2020 yılında yapılmış olan ihale ve hizmet alımlarında bir takım usulsüzlüklerin yapıldığına dair haberler kamuoyunun gündemindedir.
Bizler Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin temsilcileri olarak ülkemizin kaynaklarının harcanmasında gösterdiğimiz titizliği Ürgüp’ümüzün kaynakları için de göstererek kıymetli Ürgüp halkının parasının nerelere ve ne şekilde harcandığının da takipçisi olduk.
Ürgüp Belediye Meclisi tarafından ocak ayında denetim komisyonuna seçilen Zeynel Abidin TÜRK (Ak Parti), Mustafa BAŞPINAR(Ak Parti), Yıldız YAZICI(CHP) tarafından tespit edilen ve raporlaştırılan usulsüzlüklerin olduğunu gördük .Belediyeler halk için hizmet üretme yerleridir , birilerini zengin etme veya zenginleşme birimi değildir. Belediye hizmetleri vatandaşlara en uygun, şeffaf ve adil şekilde sunulur, böyle olmalıdır.

Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan, Denetim raporu mart ayı sonunda Belediye Başkanlığına sunulmuştur.
Denetim raporunun Ürgüp Belediyesi tarafından yapılan ihaleler ile ilgili yaptığı tespitlere ilişkin bölüm siz değerli basın mensuplarına dağıtılacaktır.
Sonucu ne olursa olsun, ucu kimlere dokunursa dokunsun vicdanımız ve ilkelerimiz bize yurttaşın hakkını korumayı , usulsüzlüklerin üzerine gitmeyi ve adaletin savunucusu olmayı emreder.
Yaklaşık 4 aydır yaptığımız titiz çalışmalar ile elde ettiğimiz bilgi ve belgeler ışığında Ürgüp halkının her kuruşunun hesabını sormak adına konu hakkında ihmali , kastı ve ilgisi olan tüm ilgili birimlerin hakkında partimiz adına , yasaların bizlere tanıdığı hak ve yurttaşlık görev ve sorumluluğu bilinciyle bu basın açıklamasını yapma gereği duyduk.
Ürgüp Belediyesindeki somut durumla ilgili denetim raporunda tespit edilen usulsüzlüklerin incelenmesi için adli, idari, cezai ve hukuki inceleme yapmak üzere Adli ve İdari makamları Ürgüp halkı adına göreve davet ediyoruz.
Basın mensuplarımıza ve değerli halkımıza saygıyla duyurulur.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu