Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

UMKE 20 yaşında

Yurt içi ve yurt dışında meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda medikal kurtarma ve acil sağlık hizmetlerinin olay yerinden başlayarak hastaneye kadar devam eden sürecin sistemli ve ekipler arası koordineli olarak yürütülmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın 2003 yılında resmi makam oluru ile Genel Müdürlüğümüz bünyesinde hizmete başlayan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 20 yaşını doldurdu.

Nevşehir İl Ambulans Servis Başhekimliğince yapılan bilgilendirmede; “UMKE göreve başladığı 20 yıllık süre içerisinde başta deprem olmak üzere birçok afet ve acil durumda ön saflarda yer aldı. Özellikle son olarak yaşadığımız asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında başlayan medikal kurtarma hizmetleri ile birçok mucize kurtuluşa imza attı. Seyyar hastaneler ve acil müdahale üniteleri ile sağlık hizmetinin aksamadan devamı ve şehir merkezi dışındaki köy ve mahallelere yapılan ziyaretlerle acil sağlık hizmetlerini vatandaşlarımızın evlerinde gerçekleştirdi.

UMKE yurt içinde olduğu kadar yurt dışında yaşanan afet ve acil durumlarda yer aldığı görevlerde de bilgi, deneyim ve teknik donanımıyla ülkemizi başarıyla temsil ederek gururumuz oldu.

Bakanlığımızca sağlık sistemimizde önemli bir rol üstlenen UMKE’nin farkındalığını arttırmak ve faaliyetlerini tanıtmak üzere 7-13 Ağustos haftasının “Ulusal UMKE Haftası” olarak kutlanması kararlaştırıldı.

Ulusal UMKE Haftasının ilki Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın ev sahipliğinde 81 il UMKE Sorumlusu, yöneticileri ve personellerimizin katılımıyla 09 Ağustos 2023 tarihinde Sağlık Bakanlığı Bilkent yerleşkesinde gerçekleştirildi” açıklamalarında bulunuldu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu