Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ ile Ankara Üniversitesi Arasında Kültepe Bilimsel Kazıları Konusunda İşbirliği

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Kayseri’de bulunan Kültepe Bilimsel Kazı Başkanlığını ziyaret ederek Kültepe bilimsel kazıları konusunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi arasında yapılacak işbirliği hususlarını görüştü.

1948 yılında Dr. Tahsin Özgüç tarafından başlatılan ve bugün Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu başkanlığında yürütülmekte olan Kültepe bilimsel kazıları ile ortaya çıkarılan ve  Kayseri tarihini 6.000 yıl önceye dayandıran belgelerin gün ışığına çıkarıldığı Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri, kent merkezine 24 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Hititlerin Anadolu’da kurduğu ilk kentin kalıntısı olan höyük ve onu saran Karum’dan oluşan Kültepe Ören Yeri’nde yönetim binaları, dini yapılar, ev ve dükkân ile atölye kalıntıları yer alıyor. Kültepe’de elde edilen benzersiz tabletler 2015 yılında UNESCO Dünya Belleği Kütüğü’ne kaydedilmiş durumdadır.

NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu tarafından karşılandığı ve  Kültepe kazıları hakkında detaylı bilgi paylaşımının gerçekleştiği ziyarette,  Kültepe bilimsel kazıları konusunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi arasında yapılabilecek  işbirliği hususlarında görüş alışverişinde bulunuldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu