BölgeManşetlerÜrgüp Haberleri

Uluslararası Turizm Filmleri Festivali’nin Film Gösterimleri Nevşehir Kalesi’nde Yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Filmleri Festivali’nin ilk gününde film gösterimleri tarihi Nevşehir Kalesi’nde yapıldı.

Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivalde film gösterimleri öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi.

Kapadokya Alan Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısına Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Festival Başkanı Can Saraçoğlu, Uluslararası Turizm Filmleri Festivalleri Komitesi (CIFFT) Direktörü Alexander Kammel ve CIFFT Federasyonu Genel Sekreteri Hugo Marcos katıldı.

Burada konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Kapadokya’nın tarihi ve kültürel varlıklarıyla doğal bir film platosu konumunda olduğunu, festivalin bölgenin tanıtımı açısından önemli olduğunu belirtti.

Etkinliğin turizm sezonu açısından da olumlu sonuçlar doğuracağını ifade eden Becel, “Etkinlik kapsamında 35 ülkeden gelen misafirlerimiz ilk izlenimlerini bize anlattı. Kendilerinde Kapadokya’nın olumlu izlenimler bıraktığını biliyoruz. Festivalin, kontrollü normalleşme sürecinin başlama tarihine denk gelmesi ayrıca mutluluk verici. Ülkemizin ve bölgemizin özlediği turizm hareketliliğini yakalama konusunda başlangıç olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ise, tüm dünyanın gözlerinin üstünde olduğu böyle bir festivale ev sahipliği yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

  1. Uluslararası Turizm Filmleri Festivali’nin gerek ülkemizin gerekse de Kapadokya bölgesinin tanıtımı açısından önemli bir etkinlik olarak öne çıktığını kaydeden Savran, “30 yıldır, Cannes, Berlin, Tokyo, Barselona, New York, Viyana gibi dünyaca ünlü şehirlerde düzenlenen festival, ülkemizde, 2015 yılından itibaren İstanbul ev sahipliğinde gerçekleştiriliyordu. 2020 yılında festival, asıl olması gereken yere, Nevşehir’e taşındı ve bundan böyle de şehrimizin büyüleyici atmosferi altında gerçekleştirilecek. Bölgemiz, hâlihazırda doğal bir film platosu olma özelliği taşıdığından, konuklarına daha önce yaşamadıkları bir görsel zenginlik de sunmaktadır. Bu da onlara farklı bir kadraj imkânı sağlayacaktır” dedi.

Turizm denilince akla gelen ilk yerlerden olma özelliği taşıyan Nevşehir’e, Turizm Filmleri Festivali’nin çok yakıştığını kaydeden Savran sözlerini şöyle sürdürdü;

“Keza bizler, turizmin göz bebeği olan güzel şehrimizin, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle de anılması için gece gündüz çalışıyoruz. Nevşehir’in adı, daha nice önemli organizasyonun merkezinde geçecek, buna emin olabilirsiniz. Dünya olarak mücadele ettiğimiz covid-19 salgını her ne kadar hayatımızı büyük oranda etkilese de, yerli ve yabancı konuklarımız festivalin tadını gönlünce yaşasın diye pandemi şartlarına göre her türlü tedbiri aldık. Etkinliklerde maske, sosyal mesafe, hijyen kontrolleri en üst seviyede tutulacaktır. Festival kapsamında film gösterimleri, konferanslar, söyleşiler, fotoğraf sergileri, foto safari ve atölye çalışmaları gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. En sonunda da Paşabağları’nın masalsı ambiyansı içinde festivalin ödül töreninin heyecanını ve coşkusunu hep birlikte yaşayacağız.”

Uluslararası Turizm Filmleri Festivalleri Komitesi (CIFFT) Direktörü Alexander Kammel da bir yıl aradan sonra festival kapsamında yeniden Nevşehir’de olmaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Festivalin, eşsiz coğrafyası, tarihi ve kültürel birikimi ile insanlık açısından önemli bir zenginlik olan Kapadokya’da gerçekleştiriliyor olmasının sevindirici olduğunu dile getiren Kammel, etkinlikte yapılacak değerlendirmenin ardından 8 kategoride 38 filmin ödüllendirileceğini aktardı.

Festival programının detaylarını paylaşan Festival Başkanı Can Saraçoğlu, “Konuklarımız bölgede çektikleri fotoğraflarla Kapadokya ve Türkiye’nin güzelliklerini tanıtmaya başladılar. Salgın tedbirleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin turizme önemli katkılar sunacağına inanıyor, destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Nevşehir Kalesi’nde devam eden etkinlikte, Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından dinleti sunuldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kısıtlı sayıda ziyaretçinin aldığı kale içine kurulan platformda, festivale katılan filmlerin gösterimi yapıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu