BölgeManşetler

NEVÜ’den “Dünya Çevre Günü Farkındalık” Etkinliği

‘Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ‘Dünya Çevre Günü Farkındalık’ etkinliği düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ayşen Tükel rehberliğinde Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından pandemi nedeniyle çevrim içi platform üzerinden gerçekleştirilen ‘Dünya Çevre Günü Farkındalık Etkinliği’, NEVÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kamuran Özdil’in konuşması ile başladı. Özdil konuşmasında çevreyi koruma üzerine gerçekleştirdikleri bilimsel ve sosyal etkinlikler hakkında genel bilgiler verdi.

Açılışta konuşan NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, “Çevre dediğimiz zaman aklımıza hep mikro ölçek geliyor. Ancak günümüzde makro ölçütte düşünmemiz gerekiyor. Son zamanlarda iklim değişiklikleriyle birlikte çevre farklı sorunlarla karşımıza çıkmaktadır. Örneğin Marmara Denizi’nde görülen müsilaj, İç Anadolu Bölgesi’nde yer altı sularının çekilmesi ve kuraklık, Covid-19 pandemisiyle çevre kirliliğinin daha da artması, aslında çevrenin ne denli önemli olduğunu ortaya koymuştur. Bir yerde çevreye dokunulduğu vakit bunun kelebek etkisiyle karşımıza çıktığını görüyoruz. Bu noktada teknik problemler çevre mühendisliği alanına girmekle birlikte okulunuzun yaptığı etkinlikler, toplumsal farkındalık açısından oldukça önem arz etmektedir”  dedi.

Çocuk Gelişimi öğrencileri ile Çevre Konulu Proje Uygulamalarına değinen NEVÜ SHMYO  Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ayşen Tükel ise, pandemi koşullarında öğrencilerin özverili çalışmalarından dolayı gurur duyduğunu belirterek kendilerine teşekkür etti.

Öğrencilerden Dünya Çevre Günü Farkındalık Projeleri

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü NEVÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü 1. sınıf öğrencilerinden Gamze Nur Poyraz’ın yaptığı programda;  NEVÜ SHMYO Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü 1.sınıf öğrencilerinden Gamze Nur Poyraz “Ekobox” adlı projesini, 2. sınıf öğrencilerinden Kübra Sezgin “Daha Yeşil Bir Dünya’’adlı projesini, 2. sınıf öğrencilerinden Hamide Temiz “Parkımızı Yeniliyoruz” adlı projesini, 2. sınıf öğrencilerinden Nurmine Abalı ve Bahar Şenel “Renkli Yuvalar” adlı projesini’ 2. sınıf öğrencilerinden Rümeysa Güdül ve Kübra Yıldız “Yeniden Yenilen” adlı projesini, 2. sınıf öğrencilerinden Kader Kilimci “Renkli Dünyam” adlı projesini ve 2. sınıf öğrencilerinden Nezahat İyidoğan “Şarkı Söyleyen Ağaçlar” adlı projesini sundular.

Program katılımcılara teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu