BölgeManşetler

Rektör Aktekin’den Diş Hekimliği Fakültesi’ne İlk Öğrenci Müjdesi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, yeni eğitim – öğretim yılında Diş Hekimliği Fakültesi’ne Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK)’ün onayı ile öğrenci alacaklarının müjdesini verdi.

Diş Hekimliği Fakültesini açarak ilk öğrencilerini alma heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rektör Aktekin Diş Hekimliği Programının hayırlı olmasını diledi. Aktekin, “Bulunduğumuz şehrin ve bölgenin bizlerden beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda üniversitemizi her alanda büyüyüp gelişmesine yönelik önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda bulunduğumuz şehrin sağlık alanında önemli talepleri arasında da yer alan Diş Hekimliği Fakültemize 2021-2022 eğitim – öğretim yılında ilk öğrencilerimizi alabilmek için akademik kadromuz ile birlikte diğer gerekli şartları tamamlayarak YÖK’e başvurduk. Bu başvurumuz da 28.04.2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında yapılan değerlendirme ve incelemeler sonucunda olumlu sonuçlandı.

Böylelikle Diş Hekimliği Fakültemiz bünyesinde Diş Hekimliği Programına 2021-2022 eğitim – öğretimi yılı için yapılacak olan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  ile  60 kontenjanla ilk öğrencilerimizi almış olacağız.

Ben bu vesileyle programın üniversitemiz bünyesinde açılması için vermiş oldukları destek ve onaylarından ötürü, başta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç olmak üzere tüm YÖK üyelerine bir kez daha teşekkür ederken, Fakülte binamızı da yaptırarak üniversitemize, şehrimize ve ülkemize kazandıran tüm hayırseverlerimize ve emeği geçenlere bir kez daha şahsım ve üniversitem adına şükran ve minnettarlığımı sunuyorum” dedi.

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hakkında

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 06.07.2018 tarihli ve 30470 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 14.05.2018 tarihli ve 2018/12001 sayılı Bakanlar Kurulu kararınca Milli Eğitim Bakanlığının teklif yazıları üzerine, 28.03.1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanun’un ek 30’uncu maddesine göre kurulmuştur. Fakültede, fakülte bazlı eğitim verilecek olup mezun öğrenciler ‘Diş Hekimi’ unvanı alacaklar.

Fakülte Klinik Bilimler Bölümü ve Temel Bilimler Bölümü olarak iki bölümden ve Klinik Bilimler Bölümü altında açık bulunan Ortodonti Anabilim Dalı, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı, Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı, Endodonti Anabilim Dalı, Periodontoloji Anabilim Dalı, Pedodonti Anabilim Dalı, Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı, Oral İmplantoloji Anabilim Dalı, Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalı; Temel Bilimler Bölümü altında açık bulunan Temel Tıp Bilimleri Anabilim Dalı olmak üzere on bir anabilim dalından oluşmakta.

Afiliye Hastane için protokol çalışmaları son aşamasında olup Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın onayı alınmış, imza için Sağlık Bakanlığı’nın onayı beklenmekte.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu