Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Serpil Oppermann’dan Çevreci Beşerî Bilimler Alanına Önemli Katkılar

Üniversitemiz Çevreci Beşerî Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Oppermann’ın, insanmerkezci bakışın gezegenimizde yarattığı tahribatı ele aldığı ve insanmerkezci olmayan söylemleri savunarak, zihniyetimizi değiştirmeye odaklandığı Ecologies of a Storied Planet in the Anthropocene (Antroposen’de Öykülü Bir Gezegenin Ekolojileri) ve önümüzdeki Ağustos ayında okuyucuyla buluşacak Blue Humanities: Storied Waterscapes in the Antropocene (Mavi Beşerî Bilimler: Antroposen’de Öykülü Su Manzaraları) kitabı çevreci beşerî bilimler alanına önemli katkılar sunacak.

Prof. Dr. Serpil Oppermann’ın Ecologies of a Storied Planet in the Anthropocene (Antroposen’de Öykülü Bir Gezegenin Ekolojileri) kitabı disiplinlerarası teorik bir yaklaşımla Antroposen ekolojilerini maddesel ekoeleştirel perspektiften tartışmaktadır. West Virgina University Press tarafından Mart 2023’te yayımlanan kitap, insanmerkezci zihniyetten büyük ölçüde zarar görmüş gezegenimizde ekolojik bir geleceğin nasıl daha iyi hayal edilebileceğini büyüleyici ayrıntılarla göstermektedir. Türkçe çevirisi de önümüzdeki aylarda yayımlanacak olan kitaba https://wvupressonline.com/ecologies-of-a-storied-planet adresi üzerinden erişilebilir. Oppermann’ın Ağustos 2023’te okuyucuyla buluşacak diğer kitabı Blue Humanities: Storied Waterscapes in the Antropocene (Mavi Beşerî Bilimler: Antroposen’de Öykülü Su Manzaraları) mavi beşerî bilimler, deniz bilimleri ve tatlı su bilimleri, sosyal bilimler ve çevreci beşerî bilimlerden yararlanarak gezegenimizin tuzlu ve tatlı su kaynaklarını kültürel, edebi, estetik, etik ve teorik bakış açılarıyla incelemekte ve suyla birlikte düşünmeyi savunmaktadır. Oppermann’ın su ekolojileri hakkında insanmerkezci olmayan söylemleri savunduğu bu kitabı zihniyetimizi değiştirmeye odaklanmıştır. Cambridge University Press tarafından çıkarılan ve çevreci beşerî bilimler alanındaki en prestijli yayın platformlarından birisi olan Cambridge Elements in Environmental Humanities adlı serinin en yeni kitabına https://www.cambridge.org/core/books/blue-humanities/B95115121CBA76A908DD6BDE8B320D6F adresinden erişilebilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu