Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ’de “Yapay Zeka ile Mühendislik Uygulamaları” Konulu Etkinlik Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Bilim ve Sanat Etkinlikleri” kapsamında lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik “Yapay Zeka ile Mühendislik Uygulamaları” konulu etkinlik düzenlendi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; NEVÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tahiroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’e bağlı Mehmet Gülen Ortaokulu, Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu ve Özel Altınyıldız Koleji öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılışında konuşan NEVÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tahiroğlu, üniversite olarak düzenledikleri etkinliklerle geleceğin teminatı olan gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgi ve meraklarını arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

Tahiroğlu, “Bilişim çağını yaşayan günümüz toplumları, küresel boyutlardaki gelişmelerle büyük bir değişim ve dönüşüm etkisi altındalar. Bu durum bizim gibi gelişen ülkelerin de yeniliklere uyum sağlayabilmesi açısından bilim ve teknolojiye önemli derecede ihtiyacımız olduğunu ortaya kaymakta. Çünkü artık bilim ve teknoloji üretmek daha büyük bir önem arz etmekte. Sizler de bizlerin ve ülkemizin gelecekte yeniliklere ayak uydurabilmemizi sağlayacak yegâne umudumuzsunuz. Üniversitemizin Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak sizlerin bilim ve teknolojiye olan ilgi ve meraklarını attırmayı önemsiyor ve destekliyoruz. Bu kapsamda da bugün sizlerin okul içi öğrenme faaliyetlerinizin dışında akademik ortam deneyimi kazanmanıza katkı sağlayacak ‘Yapay Zeka ile Mühendislik Uygulamaları’ konulu bu etkinliği düzenliyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Tahiroğlu’nun açılış konuşmasının ardından etkinlik, NEVÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Engin Eyceyurt, ‘Yapay Zeka ile Mühendislik Uygulamaları’ üzerine sunumuyla devam etti.

Dr. Öğr. Üyesi Eyceyurt sunumunda; akıllı kapsama alanı haritaları, makine öğrenmesiyle mobil internet hızı tahmini, obje algılama ve sayma algoritmaları ile hasat miktarı hesabı,  yapay zeka ile cep telefonu üzerinden konum kestirimi konularına değindi.

Etkinlik, öğrencilerinin sorularının cevaplandırılması ve Prof. Dr. Mustafa Tahiroğlu tarafından Dr. Öğr. Üyesi Engin Eyceyurt’a teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu