Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetlerÜrgüp Haberleri

Ürgüp Millet Bahçesi Projesine %100 Hibe Müjdesi

Ürgüp Belediyesi tarafından planlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ tarafından Ürgüp'te 223 bin m² alanda yapılacak olan Ürgüp Millet Bahçesi içerisinde projelendirilen 13 bin m² alanı kapsayan spor alanlarının tamamı hibe olarak Ürgüp'ün ve Ürgüplülerin hizmetine sunulacak. Müjdeyi Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk verdi.

Nevşehir’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Ürgüp Millet Bahçesi Projesi ile ilgili proje sunumu gerçekleştiren Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ün Yerel Seçim Beyannamesi’nde yer alan ‘Ürgüp Millet Bahçesi’ projesi içerisinde yer alan 1 Adet yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet açık ve kapalı halı saha, tenis kortu, basketbol, futbol ve voleybol sahaları Bakan Kasapoğlu’nun onayıyla tamamı hibe olacak şekilde Ürgüp’te yapılacağı müjdelendi.

Dev bir eseri daha Ürgüp’e kazandırmanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk açıklamasında, “İlçemizde yapılacak toplam alanı 223 bin m² olan Ürgüp Millet Bahçesi Projesi kapsamındaki, 13 bin m²’lik alan üzerinde kurulacak “Millet Bahçesi Spor Alanı Konsept Projesi” Gençlik ve Spor Bakanlığından %100 hibe alarak gerçekleştirilecek. İlçemizde yapılacak olan Spor Alanı Kompleksi içerisinde bir adet yarı olimpik yüzme havuzu, bir adet kapalı ve açık halı saha, tenis kortu, basketbol, futbol ve voleybol sahaları yer alacak. Projemizin gerçekleşmesinde başta Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Kasapoğlu olmak üzere, Valimiz İnci Sezer Becel, İl Başkanımız Ali Kemikkıran Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe ‘ye vermiş oldukları destek ve katkı için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Aktürk ayrıca hibe desteğinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan Ürgüp’te hizmet veren 2 adet çim futbol sahasının aydınlatmasının, tribünün yenilenmesinin ve her geçen gün Ürgüp’te artan Öğrenci kapasitesi için yeni yurt binası ihtiyacının giderilmesi için gerekli sözü aldığını da belirtti.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu