Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Başkan Aktürk ‘Vadi Yürüyüşü ve Temizliği’ Etkinliğine Katıldı

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Nevşehir Valiliği öncülüğünde düzenlenen “Vadi Yürüyüşü ve Temizliği” etkinliğine katıldı.

Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Ürgüp İlçesi Ayvalı Köyü Çağlak Vadisinde gerçekleştirilen etkinliğe, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Ürgüp kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, il protokol üyeleri ile çevre gönüllüleri katıldı.

“Vadi Yürüyüşü ve Temizliği” etkinliği kapsamında bir yandan doğa yürüyüşü yapılırken diğer yandan yürüyüş güzergahlarındaki çok geniş sahada çevre temizliği  gerçekleştirildi. Çevre temizliği ile doğaya bırakılan atık maddeler toplanılıp tasnifi de yapılarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Doğal ekosistemler, insan sağlığı ve su kaynakları üzerinde çok ciddi etkilere yol açan ‘küresel iklim değişikliği’nin İnsanlığın varoluşunu tehdit ettiğini belirten Başkan Aktürk,  “Bu anlamda sürdürülebilir doğal denge için çevrenin korunması ve desteklenmesi hayati derecede önem arz etmektedir” dedi.

Böylesi etkinliklerin “sağlık için spor” ve “çevreye karşı duyarlılık” kazandırmak bakımından son derece önemli olduğunu vurgulayan Aktürk, her zaman destek olacaklarını belirtti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu