BölgeManşetler

NEVÜ Rektörü Aktekin’den Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’ni ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaretlerinde makamında ağırlayan ve ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür eden Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, üniversitenin fiziki ve akademik yapılanması ile birlikte yürüttükleri çalışmalar hakkında Rektör Aktekin’e bilgi verdi.

NEVÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Güzel Sanatlar Fakültesi bölüm ve programlar ile alanında nitelikli öğrencilerin yetiştirilmesine üniversite olarak büyük önem verdiklerini söyleyen Rektör Aktekin, NEVÜ’nün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisas üniversitesi olarak belirlenmesi ile birlikte şehrin ve bölgenin sahip olduğu kültürel değerlerini koruma ve geliştirmeye yönelik birçok faaliyet gerçekleştirdiğine değinerek, üniversiteler arasında yürütülebilecek ortak çalışma ve projelere de hazır olduklarını ifade etti. Rektör Aktekin ayrıca ulusal ve uluslararası düzeyde birbirinden değerli sanatçıların eserinin sergilendiği üniversitenin Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi içerisinde yer alan ‘Sanat Koleksiyonu ve Galerisi’ ne sahip bir üniversite olduklarını da sözlerine ekledi.

Yeni eğitim-öğretim yılına yönelik hazırlıkların da ele alındığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve Rektör Prof. Dr. Erhan Özden, iki üniversite arasında yürütülebilecek iş birlikleri üzerine bir süre görüşmelerde bulundu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu