Manşetler

NEVÜ’de Vefatının 750. Yılında Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi Anma Etkinliği Kapanış Programı Düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliği kapanış programı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’ye ismini de veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin insan sevgisi ile adalet, hoşgörü ve barışı temsil eden evrensel kimliğinin paylaşıldığı “İnsanlığın Özü Pir Veli’nin Sözü: Sevgi, Barış, Kardeşlik” temalı anma etkinliği kapanış programına; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Valisi Ziya Polat, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, İçişleri Bakan Danışmanı Dr. Ali. Arif Özzeybek, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal,  MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Hacıbektaş İlçe Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Alevi-Bektaşi kanaat önderleri, yurt içinden ve yurt dışından davetliler katıldı.

Programda konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak üniversiteye ismini de veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’ye yakışır şekilde vefatının 750. Yılı dolayısıyla başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, birçok kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve düzenlemeye de devam edeceklerini söyledi.

Aktekin, “Saygı değer misafirlerimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından düzenlenen Hünkâr Hacı Bektaş Veli Hazretlerini Anma Programının kapanışında sizleri Sayın Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan ve Sayın Nevşehir Valimiz İnci Sezer Becel’in himayelerinde üniversitemizde misafir etmekten büyük onur ve gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Şehrimize ve üniversitemize hepiniz hoş geldiniz sefa getirdiniz.

UNESCO ve Sayın Cumhurbaşkanımızın 2021 yılını ‘Hacı Bektaş Veli Anma Yılı’  ilan etmeleri münasebetiyle ‘Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yılı’ anma etkinlikleri kapsamında biz de üniversite olarak Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitümüz marifetiyle “Çevrimiçi Panelller Serisi”, Güzel Sanatlar Fakültemiz Seramik ve Cam Bölümü tarafından “Birlik ve Hoşgörü” Temalı Uluslararası Davetli Çevrimiçi Karma Seramik ve Cam Sergisi, NEVÜ akademisyenleri tarafından “Hacı Bektaş Veli Felsefesinin İnanç, Ahlak, Hoşgörü, Sevgi, Saygı ve Barış Öğretilerine Katkıları” konulu söyleşi, Fen Edebiyat Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “Alevilik ve Kurban” ve “Klasik Türk Şiirinde Hacı Bektaş Veli ve Bektaşilik” konulu konferanslar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir Belediyesi işbirliğinde “Hacı Bektaş Veli Anma Yılı Resim Yarışması, NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi içerisinde 1 milyon metrekare alan üzerinde ‘Hünkâr Hacı Bektaş Veli Hatıra Ormanı’ gibi birçok önemli etkinlik düzenledik. Tüm bunların yanı sıra dün de üniversite olarak Türk Tarih Kurumu işbirliğinde yurt içinden ve yurt dışından birbirinden değerli katılımcıların yer aldığı ‘Hünkâr Hacı Bektaş Veli Sempozyumu ve Anma Etkinliği’ni gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonrada hep birlikte Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin öğretileri ışığında daha da güzel işler yapmak nasip olur. Hepinize katılımlarından dolayı bir kez daha şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Program, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in programa katılan misafirleri masalarında ziyaret etmeleri ve müzik dinletisi ile sona erdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu