BölgeManşetler

NEVÜ’den ‘Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2021’de Tanıtım Etkinliği

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yükseköğretim kurumları ve programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik bu yıl ikincisi düzenlenen "Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2021"e katıldı.

3-6 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen sanal fuarla, Covid-19 salgını dolayısıyla oluşabilecek riskler de dikkate alınarak öğrencilere tercih edeceği programın üniversitelerce dijital ortamda yakından tanıtılması hedefleniyor.

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve yükseköğretim kurumlarının dijital ortamda bir araya getirilmesiyle oluşturulan ‘Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2021’e bu yıl da üniversite tercihi yapacak olan öğrenciler ve velileri yoğun ilgi gösteriyor.

Rektör Aktekin’den Tercih Yapacak Adaylara Çağrı

“Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2021’in hayırlı olması temennilerinde bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite tercih aşamasında bulunan tüm adaylara  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni etraflıca araştırarak üst tercih sıralamalarına almaları çağrısında bulundu.

Adaylardan, ‘Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2021’e katılarak NEVÜ standını ziyaret etmelerini de isteyen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu,  geniş ölçekli bölüm ve programları,  kendi alanında Türkiye’nin önde gelen Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek yüksekokulları ile tercih edilme oranları oldukça yüksek,  ülkemizin seçkin üniversiteleri arasındadır.

Değerli adaylarımızın Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni etraflıca araştırarak üst tercih sıralamalarına almalarını temenni ediyor, kendilerine en iyi dileklerimi sunuyorum.” diye konuştu.

NEVÜ Standına Yoğun İlgi

Öğrencileri bilgilendirmeye yönelik videolar, tanıtıcı filmler ve posterlerin yer aldığı ‘Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2021’deki 18 nolu NEVÜ standına öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösteriyor.

Sanal fuarda NEVÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personelleri tarafından ziyaretçilerle çevrim içi toplantılar düzenlenerek öğrencilerden gelen sorular da yanıtlanıyor.

Sanal fuarın başlamasından bu yana NEVÜ ilgili birimlerine öğrenciler tarafından,  ‘bölüm ve programlar’, ‘yeni açılan bölümler’,  ‘yetenek sınavları’, ‘barınma, konaklama, ulaşım’ ve ‘mezuniyet sonrası iş imkanları’ gibi konularda çok sayıda soru soruldu.

Öğrencilerden gelen tüm soruları yanıtlayan NEVÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, sanal fuara katılan tüm öğrencilere tercihlerinin kendilerine, ailelerine ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundular.

Üniversite tercihi yapacak gençlere yükseköğretim kurumları, programlar, bölümler, konaklama ve burs imkanları, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere yükseköğretim potansiyelinin ve öğrencilere sunulan imkanların anlatılmasının hedeflendiği ‘Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2021’e 6 Ağustos tarihine kadar “https://sanalfuar.yok.gov.tr” adresi üzerinden ulaşılabilecek.

Tercihte bulunacak adaylar, daha ayrıntılı bilgi için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurumsal web sitesi www.nevsehir.edu.tr  ve sosyal medya hesaplarını www.facebook.com/nevukurumsal, https://www.youtube.com/user/NevsehirUniversite,   https://twitter.com/nevukurumsal, https://twitter.com/nevukurumsal  takip edebilirler.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu