BölgeManşetler

Gülşehir İlçesi’ne NEVÜZÜM’den Teknik Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağcılık Çalışmaları Uygulamaları ve Araştırma Merkezi (NEVÜZÜM) Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ata Eskin, Ar. Gör. Dr. Sabriye Ak Kuran ve Dr. Öğr. Üyesi Ceylan Bozpolat saha tarama çalışmaları ve üniversite-üretici buluşmalarının devamı kapsamında Gülşehir Ziraat Odası Başkanı Hacı Mehmet Baysal ve üreticileri ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında NEVÜZÜM Müdür Yardımcıları ve Dr. Öğr. Üyesi Ceylan Bozpolat’ın Gülşehir ilçesinde bulunan bazı bağ alanlarının hastalık ve zararlı yönünden durumlarını ve üzüm çeşitlerinin pazarlanması durumlarını ele alındı.  Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Gülşehir Ziraat Odası Başkanı Hacı Mehmet Baysal gerçekleştirilen etkinlikten dolayı NEVÜÜZÜM Müdür Yardımcıları ve Dr. Öğr. Üyesi Ceylan Bozpolat’a teşekkür etti.

Akademisyenler ziyaret sonrası, Gülşehir Ziraat Odası Başkanı Hacı Mehmet Baysal ve bazı üreticiler ile birlikte Gülşehir ilçesinde bulunan bağ alanlarını gezerek incelemelerde bulundular. İncelemeler kapsamında üzümlerin külleme, mildiyö, ölü kol hastalığı, salkım güvesi, bağ yaprak uyuzu ve yaprak piresi gibi hastalık ve zararlılar yönünden durumları ele alındı.

Sahada karşılaşılan külleme, bağ yaprak piresi ve salkım güvesi ile ilgili biyolojik mücadele, biyoteknik mücadele ve kimyasal mücadele gibi gerekli zirai mücadele yöntemleri çiftçilere anlatıldı. Bazı üzüm hastalıklarının renkli görüntülerinin yer aldığı çıktıların üreticilerimizde farkındalık oluşturulması ve bilgilendirici olması amacı ile üreticilerle paylaşıldı.

Ziyaret edilen diğer ilçelerdeki bazı bağ alanlarında popülasyon yoğunluğu yüksek olan bağ yaprak piresinin, Gülşehir’deki bazı bağlarda da benzer şekilde nimf ve ergin popülasyon yoğunluklarının yüksek olduğu tespit edildi. Üreticiler bu konuda sahada uygulamalı olarak bilgilendirildi ve zararlı ile mücadelede uygulanacak yöntemler üreticilere anlatıldı. Üreticiler, gerçekleştirilen bu ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti ve ziyaretlerin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini dile getirdiler. Akademisyenler, ziyaretleri sonunda misafirperverliklerinden dolayı Gülşehir Ziraat Odası Başkanı Hacı Mehmet Baysal’a ve üreticilere teşekkürlerini dile getirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu