ManşetlerÜlkeden

Yüzlerce gönüllü yazılımcı yardım çağrılarını tek bir noktada topladı: deprem.io

500’den fazla yazılımcının destek verdiği deprem.io projesiyle 10 kentte yıkıma neden olan deprem yardımları tek bir projede toplandı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaklaşık 10 saat arayla meydana gelen, başta Hatay olmak üzere Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa’da da yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’nin gözü, arama – kurtarma çalışmalarına çevrildi.

Depremde can kaybı saat: 12.20 itibariyle 12 bin 873’e yükseldi. Yaralı sayısı 62 bin 937, yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444 olarak açıklandı. Depremin ardından çok sayıda vatandaş sosyal medya üzerinden yardım taleplerini ve enkaz adreslerini paylaştı.

Kontrolsüz paylaşımlar bazı yardım taleplerinin yanıtsız kalması nedeniyle 500’den fazla gönüllü yazılımcı, tüm yardım taleplerini tek bir noktada sunmak için deprem.io adlı projeyi kısa sürede hayata geçirdi.

deprem.io adresi üzerinden kullanıma sunulan projeyle birlikte yardım için adres bildirimi yapılacak ve kayıtlı yardım taleplerine ulaşılabilecek.

DEPREM.İO NASIL KULLANILIR?

Tasarımsal olarak da oldukça basit olan siteyi kullanmak için yapmanız gereken ilk şey deprem.io adresine giriş yapmak.

Daha sonra eğer yardıma ihtiyacınız varsa “Yardım Al” menüsünden hangi konuda yardım almak istediğinizi seçebilirsiniz. Seçtikten sonra karşınıza çıkan ekrana adresinizi ve bilgilerinizi yazmanız yeterli olacaktır.

UYGULAMA LİNKİ

https://deprem.io/

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu