Manşetler

NEVÜ ve Nevşehir JAKEM Komutanlığı Arasında ‘Eğitim ve İşbirliği Protokolü’ İmzalandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı arasında ‘Eğitim ve İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

NEVÜ Rektörlük makamında gerçekleştirilen ‘Eğitim ve İşbirliği Protokolü’ imza töreni, NEVÜ Rektörü Prof. DR. Semih Aktekin ve Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İki kurum arasında eğitim ve işbirliğini kapsayan protokol çerçevesinde yürütülecek ortak çalışma ve projeler üzerine JAKEM Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın ile bir süre görüşen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, daha sonra kendileriyle birlikte protokole imza atarak hayırlı olmasını diledi.

İmza töreni sonunda konuşan Rektör Aktekin, “Üniversitemiz ve Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığımız ile imzaladığımız protokolle, Jandarma Genel Komutanlığı’nın iç ve güvenlik harekatı ile emniyet asayiş görevlerinde huzur ve güvenin sağlanması maksadıyla görev yapan atlı jandarma timleri ile görev köpeği unsurlarının bilimsel metotlar ve etkili öğretim teknikleri kullanılarak eğitim seviyelerinin yükseltilmesini sağlayacağız” dedi.

Aktekin devamında “Eğitim – öğretim çalışmaları kapsamında konferans, panel, sempozyum, seminer ve benzeri faaliyetlerde konularında uzman kişileri bir araya getirerek, asayiş atları ve görev köpeklerinin eğitimi ile kullanımı konularında akademik olarak ele alınmasıyla konunun farklı yönlerini ve değişik boyutlarını ortaya koyarak gelişim sağlanmasını hedefliyoruz.

Temel görevi emniyet ve asayişi sağlamak olan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması’nın özel bir birliği olan JAKEM Komutanlığı ile Üniversitemiz sosyal sorumluluk projesi kapsamında, uzun ve zorlu hayat mücadelesi veren bedensel ve zihinsel engelli çocuklarımıza at ve köpek sevgisini aşılayarak tedavilerine katkı sağlamak ve hayata tutunabilmelerine destek olmak maksadıyla ‘Engelli Çocuklara Hayvanlarla Etkileşim Sağlayarak Tedavilerine Katkı Sağlanması’ projesinin bilimsel yöntemler esas alınarak yürütülmesine devam edilecek.

Ayrıca imzaladığımız protokol ile birlikte Jandarma Genel Komutanlığı’nın en iyi şekilde temsil edilmesi maksadıyla bilimsel teknikleri temel alan bir eğitim anlayışıyla taraflar arasında karşılıklı ve koordinasyonun sağlanarak Jandarma Genel Komutanlığı’nın ihtiyacı olan asayiş atları ve biniciler ile görev köpeği ve kullanıcılarının çağdaş öğretim metotlarıyla eğitim programlarının daha verimli icra edilmesi, eğiticilerin hitabet, iletişim ve beden dili, temel öğretim teknikleri ve benzeri konularda gelişimine katkıda bulunacağız”  diye konuştu.

Protokol Kapsamında Yürütülecek Eğitim ve Öğretim Çalışmaları

NEVÜ ve Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi; Spor fizyolojisi, Spor anatomisi, Kinesiyoloji, Öğretim teknolojisi ve materyalleri, Özel öğretim teknikleri, Etkili iletişim becerileri, Bilimsel araştırma yöntemleri, Beceri öğrenimi, Sporcu sağlığı ve ilkyardım, Sporcu beslenmesi, Spor sakatlanmalarından korunma ve rehabilitasyon, Psikomotor gelişimi, Antrenman bilgisi, Öğretimi bireyselleştirme ve uyarlama, Ritim eğitim ve koreografi, Spor etiği, Spor organizasyonları ve yönetimi , Mütercim, tercümanlık hizmetleri, Müşterek konferans, panel, sempozyum, seminer v.b., engelliler için uyarlanmış binicilik başlığı adı altında eğitim ve öğretim çalışmalarını yürütecek.

Nevşehir JAKEM Komutanlığı ise; Hayvan sağlığı ve veterinerlik hizmetleri, At eğitimi, Binici personel eğitimi, Seyis eğitimi, Binicilik tesislerinin işletmeciliği ve idamesi, Tavla (ahır) hizmetleri, Atın asayiş hizmetlerinde kullanımı, Süvari kültürünün ve terminolojisinin sürdürülmesi, Binicilik yarışmaları, Görev köpek unsurlarının tanıtılması, Müşterek konferans, panel, sempozyum, seminer vb. düzenlenmesi, Hayvanların beslenme şekilleri ve insanlarla ortak yenebilecek yiyecekler konularında destek sağlayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu