BölgeManşetler

NEVÜ’de TEKNOFEST Toplantısı Yapıldı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde 2024 yılı içerisinde Adana’da düzenlenecek olan “TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali” kapsamında T3 Vakfı Nevşehir İl Temsilciliği, Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) arasında toplantı yapıldı.

Toplantıya, Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) Nevşehir İl Temsilcisi Melike Saraç, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cemal Çarboğa, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şeyhmus Aydoğdu, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aynur Kızılırmak, Turizm Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Zeynep Çokal, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yasin Polat, Hacı Bektaş Veli Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mihriban Artan Ok, Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bilgin Yazlık katıldı.

Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) Nevşehir İl Temsilcisi Melike Saraç’ın sunumda bulunduğu toplantıda NEVÜ akademisyen ve öğrencilerinin, Kapadokya Teknopark firmalarının geçmiş TEKNOFEST başarıları ve mevcut durum analizi yapıldı. 2024 yılı TEKNOFEST yarışmalarına daha yüksek sayıda ve kalitede başvuru yapılması için ortaklaşa yapılacak çalışmalar ele alındı.

TEKNOFEST’in Türkiye için stratejik önemini bildiklerini ve bu kapsamda üniversite olarak başvuru yapacak tüm öğrenci ve akademisyenleri de desteklediklerini söyleyen NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin “Yürütmekte olduğu proje ve çalışmalarla, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirmesine yönelik katkı sağlayan T3 Vakfı; yetenekli gençlerin ve her yaş grubundan insanların teknoloji geliştirme süreçlerine katılımını sağlamakta; stratejik önemi, yüksek katma değeri ya da küresel rekabet koşulları gereğince milli ve özgün olarak üretilmesi öncelikli olan ürün, sistem ve bileşenlerin üretilmesine dönük girişim, araştırma-geliştirme, proje ve faaliyetleri yapmakta ve desteklemekte; yetenekli gençleri tespit etmekte; teknoloji alanında girişimcilik kültürünün gelişmesine ve bütün bu alanlarda yapılacak bilimsel çalışmalara katkıda bulunmaktadır.

2024 yılı içerisinde Adana’da düzenlenecek olan “TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali”nin hazırlıklarına ilişkin önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantının gerçekleştirilmesine olan katkılarından dolayı Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, T3 Vakfı Nevşehir İl Sorumlusu Melike Saraç ve NEVÜ akademisyenlerine çok teşekkür ediyorum. Üniversitemiz ve Teknoparkımız TEKNOFEST’e başvuru yapacak tüm öğrencilerimiz ve akademisyenlerimize her türlü desteği sunmaktadır. Bu vesile ile tüm öğrenci ve akademisyenlerimizi son başvuru tarihi 20 Şubat olan 30 Milyon TL ödüllü TEKNOFEST yarışmalarına başvuru yapmaya davet ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu