BültenManşetlerÜrgüp Haberleri

35.Ahilik Haftası Kutlama ve Ödül Töreni Gerçekleştirildi

12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında kutlanan 35. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonunda Ahilik Haftası Kutlama Töreni gerçekleştirilerek; 2022 yılı İlin Ahisi, Kalfası ve Çırağına plaket ve ödülleri takdim edildi.

Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı ev sahipliğinde düzenlenen törene Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Korkutmaz ve Oda Başkanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan NEVESOB Başkanı Pınarbaşı; Ahilik kültürünün öneminden bahsederek esnaf ve sanatkarların ticaret hayatına olan katkılarından bahsetti.

Törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, “Ahilik geleneği ile ticareti, ahlakı, dürüstlüğü, ustanın önemini, çırağın önemini hatırlayarak ve bunu gelecek nesillere aktararak bu geleneğimizi sürdürmek toplumumuz açısından çok önemli. Çünkü bir toplumun ekonomik temeli sağlam olursa, kültür temeli sağlam olursa ilerlemesi kaçınılmazdır.” şeklinde konuştu.

Vali Becel konuşmasında; Esnaf ve sanatkarların kadirşinas, vatanına ve milletini çok seven kişiler olduğunu belirterek Ahilik Kültürünün yaşatılmasının önemi vurguladı ve seçilen ahi,kalfa ve çırağa iş hayatlarında başarılar diledi.

2022 yılı İlin Ahisi 55 yıllık esnaf ve sanatkar Yaşar Simit, İlin Kalfası Tevfik Terlemez ve İlin Çırağı Selman Saçlı’ya plaket ve ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Vali Becel ve Başkan Savran Esnaflara Karanfil Takdim Etti

12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında kutlanan 35. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel beraberinde Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Korkutmaz ve Oda Başkanları Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında esnafları ziyaret ederek Ahilik Haftaları kutladı.

Esnaf ziyaretlerinde Vali Becel ve Başkan Savran esnaf ve sanatkarlarla hem sohbet etti hem de karanfil takdiminde bulundu.

Nevşehir Berberler Odası 40 Yıldır Faaliyet Gösteren Esnaflara Plaket Takdim Etti

Nevşehir Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanı Yusuf İbiş, meslekte 40 yılı aşan berber esnaf ve sanatkârlarını iş yerinde ziyaret ederek teşekkür plaketi verdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu