ManşetlerÜrgüp Haberleri

Üzüm yarışması birincileri Ulaşlı Köyünden çıktı

Ürgüp şölen alanında başlayan festivalde ilçede ve köylerde üretilen üzümler ve yöresel ürünler stantlarda sergilendi.

Festival kapsamında seçilen üzüm güzeli kişi tanıtıldı, en güzel üzüm, en hızlı üzüm ezme ve en hızlı üzüm yeme yarışması düzenlendi.

Bu yılın üzüm güzeli olarak Nesrin Acar seçildi.

Düzenlenen en güzel üzüm yarışması ise siyah (dimrit üzüm) ve beyaz (parmak üzüm) olmak üzere iki kategoride yapıldı. Yarışmada sergilenen üzümler Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığından bir jüri, Nevşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından görevlendirilen iki jüri, Ürgüp İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafınca görevlendirilen iki jüri ve başkanı tarafından altı dalda incelenerek derecelendirildi.

Yarışma sonucunda Siyah üzüm kategorisinde birinci Ulaşlı köyü üreticilerimizden Mehmet Kebapçı, ikinci Sofular köyü üreticilerimizden Mevlüt Ünal, üçüncü ise Karacaören köyü üreticilerimizden Ali Çeri oldu.

Beyaz üzüm kategorisinde birinci Ulaşlı köyü üreticilerimizden Recep Yazgı, ikinci Karacaören köyü üreticilerimizden Ali Çeri, üçüncü ise Karacaören köyü üreticilerimizden İbrahim Kul oldu.

Yarışmada dereceye giren üzüm üreticilerine Ürgüp Ziraat Odası ve Ürgüp Ticaret Odası tarafından alınan ödüller verildi. Ödüller dereceye giren yarışmacılara Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, ve Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın tarafından takdim edildi. Yarışmada dereceye giremeyen ama katılım sağlayan üzüm üreticileri de unutulmayarak teselli ödülleri Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, yönetim kurulu üyesi Vehbi Zengin, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın ve Ürgüp İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Güleç tarafından katılımcılara takdim edildi.

Başkan Mustafa Korkmaz; “Bağ bozum festivalinin olmazsa olmazı olan üzüm yetiştiricilerimize katılımlarından, ilgilerinden, ikramlarından dolayı Ürgüp Ziraat Odası ve Ürgüp Ticaret Odası olarak çok teşekkür ediyoruz. Dereceye giren, giremeyen bütün üreticilerimizi canı gönülden tebrik ediyoruz. İyi ki varsınız iyi ki üretiyorsunuz.” dedi

En hızlı üzüm ezme yarışmasında, içine üzüm konulan şırahanelere çizmeleri ile giren Gürcistan, Bulgaristan, Rusya ve Çek Cumhuriyetinden gelen yabancı yarışmacılar birbirleriyle yarıştı ezdikleri üzümün suyu ile sürahiyi en erken doldurmak için çalıştılar. Üzüm ezme yarışmasında Gürcistan’dan gelen Roman Kharevsky birinci olurken düzenlenen en hızlı üzüm yeme yarışmasını ise Mehmet Bircan isimli yarışmacı kazandı.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu