ManşetlerÜrgüp Haberleri

Aktürk Bağ Bozumu ve Balon Festivali Paydaşlarına Teşekkür Etti

Ürgüp ilçesinde 10-11-12 Eylül 2021 tarihleri arasında 49.su gerçekleştirilen, Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu ve Balon Festivaline destek veren tüm paydaşları için Ürgüp Belediyesi tarafından teşekkür töreni gerçekleştirildi.

Ürgüp’te bu yıl 49.su düzenlenen ve tüm Türkiye’de büyük ses getiren Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu ve Balon Festivaline destek sağlayan Turizmciler, Üniversiteler, Resmi kurum ve kuruluşlar, STK’lar, Köy muhtarları için teşekkür töreni düzenlendi.

Ürgüp Belediyesi Turgut Özal Kültür Merkezinde düzenlenen teşekkür töreninde konuşma yapan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; “ Belediyemizin organizesinde siz kıymetli bileşenlerimizin katılımları ile 10-11-12 Eylül tarihleri arasında düzenlediğimiz 49. Uluslararası bağ bozumu ve balon festivalimizi çok şükür başarı ile tamamlamış bulunuyoruz. Biz, makam sahiplerinin şehirleri imar ve ihya etmesinin yanı sıra, özellikle dünyanın en nadide bölgesi olan Kapadokya da, Ürgüp te nesilleri, kültürel değerleri ve bizden sonraki nesillere bırakacağımız, Ürgüplü kimliğimizi de en iyi şekilde imar ve ihya etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Burada bize düşen en temel hedef ise bütünlüğü sağlamaktan geçiyor.

BİR OLURSAK TEK OLURUZ, BİR OLURSAK HEP OLURUZ, GÜÇLÜ OLURUZ, BAŞARANDA, KAZANANDA EN NİHAYETİNDE HEPİMİZ OLURUZ.

Temelinde bu düşünce ile başladığımız festivalimizi, hamd olsun ki, gözlerimiz dola dola, göğsümüz kabara kabara icra ettik. Bir telefon kadar uzağımızda olduğunu bildiğimiz, 100 e yakın siz iş birlikçilerimiz ile tam 10 gündür tüm Türkiye’nin bizi konuştuğu, nüfusumuzun 4-5 katını ağırladığımız, sansasyonel de olsa hala akılların burada kaldığı, azmin, fedakârlığın, inanmışlığın başrolde olduğu, dünyayı etkisi altına alan pandemi koşullarını da göz önünde bulundurarak, Ürgüp ve Kapadokya tarihinin en ses getiren bir kaç işinden birini, yine hep birlikte biz gerçekleştirdik.

20 ye yakın ulusal kanalın, 50 yi aşkın yayını ile, 100 e yakın ağırladığımız ulusal basının genel yayın yönetmenleri, genel müdürleri, ve muhabirleri ile, önce bizim gayretimiz, sonra işin kalitesi ile sosyal medya içeriklerimiz ile, Kapadokya/ Ürgüp deyince kalitenin en ön planda tutulduğunun bilinmesi ile, Peri bacaları ve balon turlarının cazibesinin yanı sıra, sizlerin desteği ve emeği doğrultusunda artık organizasyon anlamında da ülkemizin lokomotifi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Malum pandemi koşullarında en hızlı şekilde yapmış olduğumuz bu festivalimizin, gelecek yılki planlamalarına 13 Eylül 2021 tarihinden itibaren başlamış bulunmaktayız. Gelecek yıl için hedeflerimizde, Ülke şartlarımızın da elverişli olması doğrultusunda, daha global, daha international, içeriği daha zengin, PR’ı daha güçlü bir organizasyon haline getireceğimizden hiç birinizin şüphesi olmasın. Bu bağlamda beyin gücü olarak ta sizlere her daim hem kapımız hem gönlümüz açıktır.

BİZİM SİZLERİN VARLIĞINA, ÜRGÜP’ÜN BİZLERİN BİRLİĞİNE İHTİYACI VAR.

Gururluyuz, çünkü belki de Türkiye’nin en çok ortaklı işini, en iyi şekilde ortaya koyduğumuz için gururluyuz, başkanım bizi unutmuşsunuz ama elimizden ne gelirse başımızla beraber, telefonları aldığımız için gururluyuz. Afiş dağıtan personelimize çorbada tuzumuz olsun istedik, bu benim numaram ne gerekirse yaparım diye destek olduğunuz için gururluyuz. Bu festival dillere destan

olacak, 2 balon kalkacak yerden 3 balon kaldırırız, belediyemiz istemiş 500 değil 1000 kişiyi de uçururuz dediğiniz için gururluyuz. Bir olduğumuz için gururluyuz. Beraber olduğumuz için gururluyuz.

Hepimizin festivalini, hepimiz icra ettik. İlk günden bu güne kadar olan her türlü desteğiniz ve güzel düşünceleriniz için, her şeyi bir kenara bırakıp biz bunu yaparız dediğiniz için. Kişiselliği ikinci plana bırakıp, biz olduğumuz için, Ürgüp için, hepinize ayrı ayrı tüm kalbimle teşekkür ediyor, birlikte nice organizasyonlarda var olmayı diliyorum.

Ürgüp’ün geçmişi bizlere minnettar, Ürgüp’ün geleceği bizlere minnettar. Sağ olun var olun.” Dedi.

Teşekkür konuşmasının ardından Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk festivale destek veren tüm paydaşlara teşekkür plaketlerini takdim etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu