Manşetler

Bilim ve Kültür-Sanat Atölyelerinin Açılışı Yapıldı

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinde, Borsa İstanbul A.Ş. tarafından finanse edilerek 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde tamamlanan ancak salgın nedeniyle açılışı yapılamayan Bilim Atölyesi ve Kültür-Sanat Atölyesi’nin açılışı bugün yapıldı. Açılışa Vali İnci Sezer Becel, İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Tasarım-Beceri Atölyelerinin kurulması, 2023 Eğitim Vizyonunda tüm öğretim kademelerinde önceliklendirilmiş bir konudur. Atölyeler, çocuklarımızın sahip oldukları yetenekleri keşfetmelerine ve bu doğrultuda yeni beceriler kazanarak mesleklerle ilişkilendirmesine katkı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Ayrıca bu atölyeler ile çocuğun kendisini, meslekleri, çevresini tanımasına yardımcı olması da amaçlanmıştır. Kültür-Sanat Atölyesi öğrencilerimizin estetik anlayış ve algılarını uyaran atölyelerdir. Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinde bugün açılan atölyelerde ebru, hat ve tezhip, kaligrafi, ahşap şekillendirme, farklı müzik aletleri, robotik kodlama malzemeleri gibi pek çok farklı alanda uygulamalar yapabilecek malzemeler bulunmaktadır.

Vali İnci Sezer Becel “Okullarımızdaki öğrenme ortamlarını tasarım beceri atölyeleriyle zenginleştirmek öğrencilerimizin öğrendiklerini somutlaştırmak noktasında oldukça önemli. Bu sebeple, ilimizdeki okullarımızda tasarım beceri atölyelerimizin sayılarını artırmak önceliklerimizdendir. Bu atölyelerin okulumuza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

İl Millî Eğitim Müdürü  Murat Demir “Eğitim sistemimiz içerisinde sadece bilmenin ve teorinin önemli olmadığını, aynı zamanda bilginin uygulamaya dökülüp ortaya ürün çıkarmanın son derece önemli olduğunu her zaman vurguluyoruz. Bu sebepten yola çıkarak tasarım beceri atölyelerimizin önemini vurguluyoruz. Okullarımızda tasarım beceri atölyelerinin sayısının artması için hep birlikte çalışıyoruz. Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisemizde açılan atölyelerimiz için bize her zaman destek olan Sayın Valimize, katkılarından dolayı Borsa İstanbul A.Ş.ye, özverili çalışmalarından dolayı AR-GE birimimizin değerli öğretmenlerine, okulumuzun idareci ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu