Manşetler

NEVÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Mezuniyet Töreni

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından, 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yıllarında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

NEVÜ Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kamuran Özdill, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ayşe İspirli Turan, akademik ve idari personel, 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm aziz şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören başladı.

Törenin açılışında konuşan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kamuran Özdil, “Hep birlikte yaşamakta olduğumuz ve yalnızca ülkemizi değil tüm dünyamızı olumsuz etkileyen, sağlığın önemini bir kez daha gözler önüne seren Covid-19 pandemisi nedeniyle 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenini birleşik tören olarak gerçekleştirmekteyiz. Bugünün haklı gururunu yaşayan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum.

Değerli velilerimiz emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, bütün akademik ve idari personelimiz ile onların kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, yaşamı seven ve yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde takdim ediyorum.

Değerli meslektaşlarım, bilgi ve erdem ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara sadece teknik bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları bir model oldunuz. Emekleriniz için sizlere teşekkür ediyorum.

Sevgili Gençler, ilk başladığınız günden bugüne; eğitimler aldınız, bilgi ve erdemle donatıldınız ve bugün mezun oluyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Üniversite günleriniz, anılarınıza dönüşecektir. Gelecekte başarılarınızla üniversitemizi, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır.

Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerden dürüst, adil, iyi bir insan, değer ve tutumlarınıza bağlı olmanızı arzuluyorum. Ayrıca hoşgörülü, kendine güvenen, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde de payınız olsun.

Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder ATATÜRK “Bütün umudum gençliktedir” diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum.

Güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan gençlerimizi, yeni Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunlarımızı sevgiyle uğurluyoruz” diye konuştu.

SHMYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kamuran Özdil konuşmasının sonunda 2020-2021 eğitim-öğretim yılında dereceyle mezun olan Çocuk Gelişim Programı öğrencisi Fatmanur Geçer’e, Çocuk Gelişim Programı İkinci Öğretim öğrencisi Ayşe Köybaşı’na ve Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Tuğçe Erkadam’a başarı belgelerini takdim etti.

SHMYO programlarından dereceyle mezun olan öğrencilere başarı belgelerinin takdiminin ardından tören, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nda okul birincileri olarak mezun olan Çocuk Gelişim Programı öğrencisi Fatmanur Geçer ve Çocuk Gelişim Programı İkinci Öğretim öğrencisi Ayşe Köybaşı’nın, mezun olan öğrenciler adına duygu ve düşüncelerini paylaşmasıyla devam etti.

SHMYO birincilerinin konuşmalarının ardından tüm mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesiyle devam eden tören, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında okul birincileri olarak mezun olan Çocuk Gelişim Programı öğrencisi Fatmanur Geçer ve Çocuk Gelişim Programı İkinci Öğretim öğrencisi Ayşe Köybaşı’nın birlikte mezuniyet kütüğüne isimlerinin yazılı olduğu plakaları çakmalarıyla devam etti.

Tören, tüm öğrencilerin keplerini havaya atarak mezuniyet heyecanını ve coşkularını katılımcıların alkışları eşliğinde kutlamalarıyla sona erdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu