Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ’de “9. Geleneksel Mangalda Hamsi Şöleni” Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen “Mangalda Hamsi Şöleni"nin dokuzuncusu gerçekleştirildi.

NEVÜ Tarih ve Kültür Topluluğu ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Nevşehir Belediyesi destekleriyle NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesinde düzenlenen şölene; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Fındık, Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Prof. Dr. Mutluhan Akın, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Mangalda Hamsi Şöleni’ni geçtiğimiz yıllarda yaşanan Pandemi dolayısıyla düzenleyemediklerini hatırlatan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bugün öğrencilere yönelik böyle güzel bir etkinliği düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Üniversite öğreniminin sadece derse ya da sınava katılmak olmadığını vurgulayan Rektör Aktekin, akademik, sosyal ve kültürel etkinliklere katılımın da üniversite hayatının bir parçası olduğunu ifade etti. Bu tür sosyal ve kültürel etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirten Rektör Aktekin, şölenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese kıymetli katkılarından dolayı teşekkür etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran da, üniversiteli gençlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek,  öğrencilerin eğitim hayatındaki her türlü ihtiyaçlarında yanında olduklarını belirtti.

Öğrencilere ve Katılımcılara 1 Ton Hamsi İkram Edildi

Öğrencilere, moral ve motivasyon olması amacıyla gerçekleştirilen şölen öncesi getirtilen 1 ton hamsi,  NEVÜ Tarih ve Kültür Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Saraç ve görevliler tarafından  ızgarada pişirilmek üzere özenle hazırlandı.

Şölen saatinde ızgaranın başına geçerek hamsileri pişiren NEVÜ Rektörü Aktekin ve Belediye Başkanı Savran, sonrasında pişirdikleri hamsileri öğrencilere ve katılımcılara ikram ettiler.

Öğrenciler Halay Çekip, Horon Teptiler

NEVÜ Güzel Sanatları Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölüm öğrencilerinden oluşan Arteş Can ve Ekibi’nin müzik dinletisinin ardından, Karadenizli sanatçı Volkan Karaoğlu’nun konseri eşliğinde doyasıya eğlenen öğrenciler,  halay çekip horon teptiler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu