Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

İl Tarım Müdürü Özgür Memiş Ürgüp Ziraat Odasını Ziyaret Etti

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, Ürgüp İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Güleç eşliğinde Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığına iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette Başkan Mustafa Korkmaz İl Müdürü Sayın Özgür Memiş’e plaket takdim etti.

Başkan Mustafa Korkmaz ziyaretle ilgili yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi;

“Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde görevine başlayan Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürümüz sayın Özgür Memiş odamıza iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette kendisine Ürgüp’te yetişen tarım ürünleri hakkında bilgi aktarımında bulunduk. Çiftçimizin son günlerde yaşadığı kuraklık ve üretim maliyetlerine etki eden ürünlerin müthiş derecede arttığını ve bu yüzden çiftçimizin üretimin sürekliliğinin sağlanması için acilen desteklenmesi gerektiğini dile getirdik. Ürgüp ilçemizde yetişen odamız tarafından Marka tescili alınan Kabak çekirdeğini, ilçemizde üretilen köftür ve pekmezimizi, patates ve hububat ürünlerimizi, son zamanlarda ilçemizde de yaygınlaşmaya başlayan aromatik bitki sınıfından Lavantanın, süs bitkisi Lale’nin gün geçtikçe artmaya başladığını, Sarıhıdır köyümüzde 30 milyona yaklaşan sebze fidesi yetiştiriciliğini, tarımsal sulama durumlarımızı, çilek yetiştiriciliğimizi, kayısı, elma, ceviz vb. meyvelerin üretiminden, bölgenin en güzel yetiştirilen üzümlerinin ilçemizde yer aldığını ve Karakaya köyümüzde yıllardır yetiştirilen ayva meyvesi hakkında bilgi vererek çiftçimizin getirmiş olduğu meyvelerden ikramda bulunduk. Müdürümüz Sayın Memiş’e ve İlçe Tarım Müdürümüz Sayın Güleç’e nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ederim, üreten eller dert görmesin” dedi.

İl Müdürü Özgür Memiş ise; “Ürgüp ilçemiz tarımda önemli rol alan bir ilçemiz, burada ve ilimizde ürün çeşitliliğini artırmak, rekolteyi ve kaliteyi yükseltmek için elimizden geleni yapacağız, çalışmalarımıza o yönde hız kazandırıyoruz, tarım olmazsa olmazımız bunu hepimiz çok iyi biliyoruz, Allah çiftçilerimizin emeğini boşa çıkarmasın, ürünleri bol kazançları bereketli olsun. Oda başkanımız Mustafa Korkmaz ve yönetim kurulu üyemiz Vehbi Zengin’e ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu