Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ’de turizm araştırmacısı Ozan Atsız rektör danışmanı oldu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ozan Atsız, NEVÜ Rektör Danışmanı olarak görevlendirildi.

NEVÜ Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ozan Atsız, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 51/a maddesi uyarınca ve NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in oluru ile rektör danışmanı olarak görevlendirildi.

Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ozan Atsız, NEVÜ’de doğal ve kültürel miras turizmi alanında üniversiteler ve kurumlar arası iş birlikleri, eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetler, üniversite-sanayi iş birlikleri, Ar-Ge gibi konularda rektör danışmanlığı yapacak.

DOÇ. DR. OZAN ATSIZ’IN ÖZGEÇMİŞİ

Ortaöğretimini Turizm alanında tamamlayan Doç. Dr. Ozan Atsız, 2010 yılında girdiği Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulundan 2014 yılında mezun oldu. 2016 yılında “Mardin ilinin doğal ve kültürel unsurlarının destinasyon pazarlamasında kullanımı: Yerel paydaşlara yönelik bir çalışma” adlı tezi ile yüksek lisansını, 2020 yılında “Kültürel destinasyonlarda turistlerin kalış süresi” adlı teziyle de doktorasını tamamlayan Atsız, 2015-2018 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Turizm İşletmeciliği bölümü ve 2019-2022 yılları arasında Yozgat Bozok Üniversitesi Turizm Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 2022 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğretim üyeliğine geçiş yapan Atsız, 2023 yılında Doçent unvanını aldı.

Ulusal ve uluslararası alanda birçok iş birliğinde bulunan Doç. Dr. Ozan Atsız, başta kültürel miras olmak üzere turizm alanında birçok çalışma yaptı. 2022-2024 yılları arasında Turizm Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Müdürü olarak görev yapan Atsız, 2024 yılında NEVÜ İhtisaslaşma Koordinatörü olarak atandı.

Atsız’ın ulusal ve uluslararası alanda kitaplarının yanı sıra birçok akademik dergide yayınlanmış makaleleri, kongrelerde sunulmuş bildirileri ve TÜBİTAK ile diğer ulusal ajanslar arasında iş birliğinde olduğu projeleri bulunmakta. Ayrıca, uluslararası alanda yürütülen bazı projelere de danışmanlık faaliyetinde bulunan Atsız son olarak, ‘2024 yılında NEVÜ Akademik Performans Ödül’üne layık görüldü.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu