BölgeManşetler

Okul Servis Şoförleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Taşımalı eğitim kapsamında taşıma yapan ve özel servis taşımacılığı yapan şoför ve rehber personellerle İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir başkanlığında bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda ilgili Şube Müdürümüz Feyyaz Solak tarafından sunum yapılarak katılımcılar bilgilendirildi.

Okul çağındaki çocuklarımızın servis araçlarında huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını, ebeveynlerin çocukları için herhangi bir endişe duymaksızın okula göndermeleri ve aynı şekilde evlerine dönüşlerini sağlamak, daha güvenli okul yolu oluşturmak amacıyla yapılan toplantıda;

– Taşıtlarda aranacak şartlar,

– Taşımacının şartları ve yükümlülükleri,

– Taşıma işlerinde çalışanların şartları, görev ve sorumlulukları,

– Denetim ve yaptırım,

– Özel servis olarak çalışan araçlardan istenecek belgeler,

– Özel eğitim taşımasında rehber personelin görevleri,

– Şartname hükümleri ve sorunlar görüşüldü.

Ayrıca toplantıda Kovid-19 ile mücadele çerçevesinde Servislerde Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Kovid-19 Kapsamında Personel Servis Araçlarıyla İlgili Alınması Gereken Önlemler” e tavizsiz uyulması, araçlarda görev yapan personelin aşılarının yapılması, servislerin havalandırma, temizlik ve dezenfeksiyonu yapılması konularında uyarılarda bulunuldu.

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir “Geleceğimizi imar ve inşa edecek yavrularımızın ülkemize yararlı bireyler olarak yetişmeleri için sağlıklı ve güvenli yaşam şartları içinde eğitimlerini tamamlamaları için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Bu sebeple alınan kararlara ve tedbirlere hassasiyetle uymalı, uygulama konusunda birbirimize yardımcı olmalıyız.” diyerek sunumu yapan Şube Müdürümüz Feyyaz Solak’a ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu