Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İçin 594 Uluslararası Öğrenci Alacak

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı için uluslararası öğrenci başvurularının başladığını söyledi.

Aktekin, “Üniversite olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün yükseköğretimde belirlediği hedefler doğrultusunda ve Avrupa Komisyonu tarafından gerekli şartları taşıyan üniversitelere verilen Diploma Eki ve AKTS etiketlerine sahip üniversite olarak uluslararasılaşmaya büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda üniversitemizde Cezayir, Benin, Etiyopya, Gana, Gambiya, Libya, Uganda, Nijer ve Moritanya gibi dünyanın 45 farklı ülkesinden 703 uluslararası öğrencimiz üniversitemizde eğitim görmekte. Üniversite olarak her alanda olduğu gibi uluslararasılaşma da hedefimiz bu sayıyı arttırmak. Bunun için de yurt dışı üniversiteleri ve ülke elçilikleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı için de özel yetenekle öğrenci alacak bölüm ve programlarımız hariç ön lisans ve lisans düzeyinde 594 uluslararası öğrenci alacağız” dedi.

Öğrenci Başvuruları Başladı

Ön lisans ve lisans düzeyinde bölüm ve programlara uluslararası öğrenci alacak fakülte ve meslek yüksekokulları için başvuruların başladığını söyleyen Aktekin, Üniversitemizin Diş Hekimliği Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Semra ve Vefa Sağlık Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu, Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kozaklı Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu’nun bölüm ve programlarına uluslararası öğrenci alacağız. Söz konusu bu bölüm ve programlarımıza uluslararası öğrencilerimiz  https://nevu.link/intstudent  adresi üzerinden 03 Temmuz 2023 – 14 Temmuz 2023 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Yapılacak değerlendirme ve incelemeler sonunda başvuru şartlarını taşıyan adaylarımızı 18 Ağustos 2023 tarihinde üniversitemizin resmi web sitesi olan https://www.nevsehir.edu.tr/ üzerinden duyurmakla birlikte kesin kayıtları ise 04-08 Eylül 2023 tarihleri arasında alacağız” diye konuştu.

Adaylara Kayıt Uyarısı

NEVÜ’nün belirtilen bölüm ve programlarına başvuruda bulunacak tüm uluslararası öğrencilerin başvurularının sadece online olarak alınacağını ve kesinlikle elden belge kabul edilmeyeceği uyarısında bulunan Rektör Aktekin,  kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıt için gerekli belgeleri sunamaması, yanlış beyanda bulunması ya da istenen kriterleri sağlayamaması durumunda kesin kayıt hakkı kazanmış olsalar dahi kayıtlarının iptal olacağını söyledi. Aktekin ayrıca diploma ve sınav sonuç belgelerinde yazan bilgiler ile sisteme girilen bilgiler farklı ise bu aday veya adayların başvurularının da iptal olacağını sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu