BölgeManşetler

Rektör Aktekin, Milli Eğitim Bakanlığı 20. Milli Eğitim Şurası’na Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Milli Eğitim Bakanlığı başkanlığındaki 20. Milli Eğitim Şurası’na katıldı.

Türk Millî Eğitim Sistemini geliştirmek ve niteliğini yükseltmek için eğitim ve öğretimle ilgili konuları tetkik edip, tavsiye kararları almak üzere Ankara’da toplanan 20. Milli Eğitim Şurası’nın açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in de katılımları ile başlayan ve 3 Aralık 2021 tarihine kadar sürecek olan Milli Eğitim Şurasında, “eğitimde fırsat eşitliği ana teması”nın yanı sıra, temel eğitimde fırsat eşitliği, mesleki eğitimin iyileştirilmesi, öğretmenlerin mesleki gelişimi alt temaları ile ilgili konular ele alınacak.

  1. Milli Eğitim Şurası kapsamında açılan internet sitesine tüm Türkiye’den 32 bin 643 görüş gelirken, Şura adına 26 bölgede 81 ili temsil edecek şekilde düzenlenen hazırlık çalıştayları da tamamlandı.

Şura kapsamında; çalıştaylar, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, öğrenci, öğretmen, veli ve bakanlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu geniş bir katılımla gerçekleşirken, etkinliğe destek veren akademisyenlerin ve genel müdürlükler bünyesinde oluşturulan çalışma grupları ve sivil toplum kuruluşlarının raporları ve görüşleri de incelemeye alındı.

1-3 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek şûranın birinci gün açılış töreninin ardından divan toplantısı düzenlenecek. İkinci gün özel ihtisas komisyonu çalışmaları ile sürecek şûranın son gününde ise özel ihtisas komisyon raporları genel kurula sunularak tavsiye kararları oylanacak.  Bülten

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu