ManşetlerSiyaset

Sarıaslan’dan Çiftçilerimiz için Soru önergesi

Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan TBMM Yazılı Soru Önergesi-Mağduriyet yaşayan pancar çiftçisi hakkında TBMM’de soru önergesinde bulundu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın T.C. Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98. ve T.B.M.M. iç tüzüğünün 96. Maddeleri gereğince talep ederim. Saygılarımla. 29.11.2021

Faruk SARIASLAN

Nevşehir Milletvekili

Nevşehir ilimizin Hacıbektaş, Kozaklı, Avanos ilçelerine bağlı belde ve köylerinde pancar ekicileri pancarların tarlada kalmasından dolayı mağduriyet yaşamaktadır. Pancarlar, 25 ila 45 gündür tarlada beklemektedir. Pancarın tarlada beklemesi fire artışına ve polar düşüklüğüne neden olmaktadır. Bu da çiftçilerimizi zarara uğratmaktadır.

Çorum Şeker Fabrikası 15.09.2021 tarihinde pancar alım sezonunu açmasına rağmen bu tarihten beri çiftçinin ürünü tarlada hasat edilmiş şekilde beklemektedir. Çitçilerimiz Çorum Şeker Fabrikası yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerden bir sonuç alamamıştır.

Bu bağlamda,

1- Pancarların tarlada kalmasından dolayı mağduriyet yaşayan çiftçilerimizin bu zararını karşılayacak bir destekleme yapılacak mıdır?

2- Eğer yapılacak ise, bu desteklemeye, pancarın tarlada beklemesi ile oluşan fire artışı ve polar düşüklüğü gibi zararlar eklenecek midir?

3- Tarım sektöründe faaliyet gösteren özel şirketlerin çiftçimizi mağdur etmesi herhangi bir yaptırıma neden olacak mıdır?

4- Bahse konu mağduriyetlerin oluşmaması için ne gibi önlemler almaktasınız?

Basın Açıklaması

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu