Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Manşetler

Meslekî Eğitim Merkezi Programı Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir başkanlığında, meslekî ve teknik eğitimden sorumlu Şube Müdürü Bilal Altan koordinesinde meslek liselerinde MESEM programı/okul türü açılması kapsamında ilçelerimizde meslekî eğitimden sorumlu şube müdürlerine, Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinin müdür ve müdür yardımcılarına bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi ile nitelikli insan gücü ihtiyacının karşılanmasında önemli katkıları olan meslekî ve teknik ortaöğretim okullarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile ortaöğretim düzeyindeki eğitim ihtiyacı, öğrenci potansiyeli, eğitim maliyeti, eğitim ekonomisi ve fiziki kapasite dikkate alınarak mevcut meslekî ve teknik ortaöğretim okullarının bünyesinde tüm illerimizde okul/program türü (MESEM Mesleki Eğitim Merkezi Programı) açılmasına Bakanlığımızca karar verildi. Bu doğrultuda, ilimizde bilgilendirme toplantıları yapıldı. Toplantıda Nevşehir Meslekî Eğitim Merkezi Müdürü Okan Çelik ve Müdür Yardımcısı Erdal Kaçar tarafından katılımcılara bilgi verildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir yaptığı konuşmada “Meslekî ve teknik eğitim; sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde çalışan meslekî açıdan yeterli, ahlaklı, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan iş gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amacı doğrultusunda uygun öğrenme ortamları sunan, istihdama hazırlayan, paydaşlarıyla iş birliğini canlı tutan ve sürekli yenilenen bir sistemdir.

Milli Eğitim Bakanlığımız meslekî ve teknik eğitime yönelik yeni bir bakış açısı getirerek ortaya koyduğu hedeflerine ulaşmak için büyük bir çabayla çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir. Bu bağlamda, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırmak için yürütülen faaliyetler takdire şayandır. Mevcut meslekî ve teknik ortaöğretim okullarımızın bünyesinde MESEM Mesleki Eğitim Merkezi Programı açılması da son derece faydalı olacaktır. İlimizde meslekî ve teknik eğitimin gelişmesi adına çalışan paydaşlarımıza, idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu