Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Ürgüplü çiftçilerimizin domuz sürüleri ile başı belada…

Özellikle kabak, üzüm, patates ve meyve sebze tarlalarına sürü halinde girip ürünlere ciddi zarar veren domuzlarla mücadele etmeye çalışan çiftçiler yetkililerden yardım talep ediyorlar.

Günden güne domuz istilasının fazlalaştığını dile getiren çiftçilerimizden Ferhat Bozdemir ” Tarlalarımıza girip ürünlerimizi ziyan ediyorlar. Bir de sürü halinde geziyorlar ve baş edemiyoruz. Vurulmaları da yasak olduğundan hiçbir şekilde zarar vermiyoruz. Fakat ne yapacağımızı bilmiyoruz. Gün geçtikçe bu domuz istilası fazlalaşıyor. Kendi çapımızda önlem almaya çalışıyoruz ama yine de başarılı olamıyoruz. Yetkililerden bizlere yardım etmelerini talep ediyoruz. İvedi bir şekilde sürek avı yapılması gerekir, Kaymakamlığımızdan, tarım müdürlüğümüzden, muhtarlarımızdan bu konuda çalışma başlatmalarını istiyoruz. Ziraat Odamız ne gerekiyorsa hazır olduğunu net olarak açıkladı.

Domuzlar resmen tarlalarımızı işgal ediyor ve vurduğumuz zaman da ceza alıyoruz. Lütfen yetkililer bu konuda bir çare bulsunlar” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu