ManşetlerÜrgüp Haberleri

Kütüphane Açılışları Devam Ediyor

İlimizde “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu ve 100. Yıl Ülfet Başer İlkokulunda kurulan kütüphanelerin açılışı Vali İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe ve İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir’in katılımıyla yapıldı.

“Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesiyle İlimizde 36 Kütüphane Kuruldu, 17 Okulumuzun Koridoruna Raf Yapıldı”

Öğrencilerimize okuma kültürünü kazandırarak öğrencilerimizin sorgulayan, araştıran, analitik düşünen ve bilgi üreten bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, onları hayata ve geleceğe hazırlamak amacıyla Bakanlığımız tarafından başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesiyle ilimizde 36 okulumuzda kütüphane kuruldu. Ayrıca 17 okulumuzun koridorlarına da raf yapıldı.

“Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesini Türkiye’de İlk Tamamlayan İl Olduk”

Okullarımızdaki kütüphanelerin açılışında kurdele kesiminden sonra kütüphanelerdeki kitapları inceleyen Vali “Geçen hafta iki tane, ondan önceki hafta iki tane kütüphanenin açılışını gerçekleştirdik. Milletvekilimiz Yücel Menekşe ile beraber iki okulun daha kütüphane açılışını gerçekleştirdik. Kütüphanelerin açılışı fazla olduğu için hepsinin açılışını yapmamız mümkün değil, bu yüzden okul ziyaretlerinde kütüphaneleri de ziyaret edeceğiz. Cumhurbaşkanı’mızın eşi kıymetli hanım efendi Emine Erdoğan himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı’nın iş birliği ile hayat geçirilmiş olan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi ile ilimizde 36 okul 17 okulumuzda da raf koyma sureti ile kütüphanesiz okul kalmasın projesini Türkiye’de ilk tamamlayan il olduk. Bu da ayrıca bir gurur vesilesidir. Buradaki bütün raflar masalar Endüstri Meslek Lisemizin öğretmen ve öğrencileri tarafından yapıldı. Milli Eğitim Müdürümüzü, müdür yardımcılarımızı, okul müdürlerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

“Bizim Öyle Bir Dinimiz Var ki İlk Emri: Oku”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe ise yaptığı açıklamada “Öncelikle bu projeye destek verenlere sonsuz teşekkür ediyorum. Atatürk’ün bahsettiği gibi çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmek kolay olmuyor. İşte bu sıralardan, bu rahlelerden geçmek suretiyle çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığını ne kadar çok sağlayabilirsek karanlıktan aydınlığa çıkabileceğiz. Medeniyetin ölçüsü bilim, medeniyetin ölçüsü ilim, medeniyetin ölçüsü okumaktır. Bizim öyle bir dinimiz var ki ilk emri okudur. Dolayısıyla kitap okuma alışkanlığımızı gelecek nesillere kazandırmak, sürekliliğini sağlamak ve sürdürebilir hale getirmek bizlerin asli görevidir. Milli Eğitim Bakanımızın bizimle yapmış olduğu toplantıda okuma saatlerinin artık zorunlu hale getirilmesini ifade ettim. İnşallah bu konuda yakın zamanda bir cevap gelecek. Cehaletten kurtulmanın yolu okumaktır. İleri medeniyet seviyesine yükselmenin yolu okumaktan geçiyor. Proje ilimize hayırlı olsun” dedi.

“Okuyarak Gelişen, Anlayarak Değişen Nesiller Yetiştireceğiz”

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir “Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi kıymetli Hanımefendi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan, Millî Eğitim Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yürütülen ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsamında kurduğumuz kütüphanelerimizi açmaya devam ediyoruz.

Araştıran, sorgulayan, okuyarak gelişen ve anlayarak değişen nesiller yetiştirebilmek adına kütüphanelerimize çok önem veriyoruz. Yeni açtığımız ve daha önceden mevcut olan kütüphanelerimizi zenginleştirerek yolumuza devam edeceğiz. Kütüphanelerimiz ilimize hayırlı olsun. Bizi tüm projelerimizde destekleyen Valimize, Vekilimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. ” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu