Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Sarıaslan’dan soru önergesi

Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, Avanos İlçesine bağlı Ayhanlar İlkokulunda yaşanan tadilat, onarım ve ihale sürecine ilişkin soru önergesinde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Aşağıda belirtilen sorularımın T.C. Millî Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98’inci ve TBMM İç Tüzüğün 96’ncı maddeleri uyarınca arz ederim. Saygılarımla. 17/12/2021

Av. Faruk SARIASLAN

Nevşehir Milletvekili

Nevşehir ilimizin Avanos ilçesine bağlı Ayhanlar köyünde, ‘’Ayhanlar İlkokulu’’ binası 2013 yılında hizmete girmiş, ilk tadilatı ise 2015 yılı içerisinde yapılmıştır. 12/05/2021 tarihinde esen şiddetli rüzgârla birlikte okulun çatısı yıkılmış ve hasara uğramıştır. 2021 Ağustos ayının sonunda çatı tadilatı tekrar yapılmış ama çatı üç ay geçmeden 30/11/2021 tarihinde esen şiddetli rüzgârla birlikte bu sefer tamamen yıkılmış ve tekrar ihaleye çıkmıştır. 30/11/2021’den bugüne kadar Ayhanlar İlkokulu’nda uzaktan eğitim yapılmaktadır. Öğrencilerimiz yüz yüze eğitime ulaşamamaktadır. Önümüzdeki kış günlerinde yağacak olan yağmur ve kar okul binasına daha ciddi zararlar verecektir.

Bu bağlamda,

1- Ayhanlar İlkokulu’nun tadilat, bakım ve onarımı hangi şirket/kurum ve kişiler tarafından yapılmakta dır?

2- Ayhanlar İlkokulu’nun tadilat, bakım ve onarımı ne zaman bitirilecektir? Yüz yüze eğitim alamayan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz okullarına ne zaman döneceklerdir?

3- Her şiddetli rüzgârla çatısı zarar gören ve her seferinde ihale edilen Ayhanlar İlkokulu binasının tadilat, bakım ve onarımında kusuru ve sorumluluğu olan kurum/firma ve kişiler tespit edilmiş midir? Tespit edilmiş ise bu kişiler hakkında herhangi bir idari yaptırım uygulanacak mıdır?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu