Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Okullarımıza Dokunmayın

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç yaptığı açıklamada Avanos'ta sürekli okulların yerini değiştirenler bir eğitim vadisi oluşturmayı neden düşünmezler. Daha önce maliye Kızılırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesine, Halk Eğitim Merkezi de Anadolu Lisesi'nin içine taşınmıştı.

Şimdi de Kız Meslek Lisesi şartları uygun olmayan başka bir okulun bünyesine taşınmasına karar verilmiştir.

Meslek Liselerinin ve okul öncesi eğitimin ön planda tutulduğu bu dönemde, Avanos’ta Kız Meslek Lisesi binası boşaltılıyor ve öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz başka bir okulun bünyesine gönderiliyor. Bu yapılırken öğretmenlerin ve öğrencilerin istekleri/talepleri göz ardı ediliyor.

Avanos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaklaşık 60 yıllık geçmişi, konumu, türü ve kurumsal kimliği ile özdeşleşmiştir. Bir kurum başka bir yere taşınacaksa bu işlemlerin bir planlama dahilinde olması gerekmez mi? Taşınacaksınız diyenler tarafından okulun türüne (Kız Meslek) ve ihtiyaçlarına (atölyeler, uyguma anaokulu ve derslik ihtiyacı ) uygun bir alternatif sunulmamaktadır.

Okul öncesi eğitimi 3 yaş grubuna kadar yaygınlaştırmak bakanlığımızın en önemli politikası değil mi? O yüzden bu eğitimi gerçekleştiren uygulama anaokulunu bünyesinde barındıran bu okul fiziki şartlar gözetilmeksizin başka bir kurumun içerisine sıkıştırılmak isteniyor.

AMTL ilçede özellikle hizmet sektöründe önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır ve köklü bir geçmişe sahiptir. Kız çocukları bu okulun açılması sayesinde okulla tanışmış ve değişik alanlarda meslek sahibi olmuşlardır. Çoğu aile kız çocuklarını “ Kız Meslek Lisesi “ olduğu için bu okula göndermektedir. Kız çocuklarının eğitim-öğretime devamını öncelik haline getirmek ve bu konuda gayret göstermek hepimizin ortak hedefi değil mi?

Sektörün ihtiyaçlarına cevap veremiyoruz, sektörün ihtiyaçlarına cevap vermek için mesleki eğitime ağırlık vereceğiz demiyor muydunuz? O zaman turizm sektörüne eleman yetiştiren bir alanı bünyesinde bulunduran okulu, alanın ihtiyaçlarını göz ardı ederek başka bir kurumun içerisine sıkıştırmak ne kadar gerçekçi bir girişim? İfadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu