ManşetlerÜrgüp Haberleri

Mustafapaşa Konuşmaları’na Papandreu konuk oldu

“Mustafapaşa Konuşmaları” yayınının konuğu Despina Büyükmanu Papandreu oldu.

Dünya Turizm Örgütü tarafından “En İyi Turizm Köyü (Best Tourism Villages)” ilan edilen, üniversitemizin merkezinin bulunduğu Mustafapaşa köyü hakkında başlattığımız yayın serisinin bu haftaki konuğu, Araştırmacı Despina Büyükmanu Papandreu oldu. Dokuzuncusu düzenlenen yayının Moderatörlüğünü, Kapadokya Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Gör. Şükran Ünser yaptı.

Yaşayan miras Mustafapaşa

Yayında, Lozan Antlaşması sonrasında alınan mübadele kararı kapsamında Sinasos’tan Yunanistan’a göç eden bir ailenin gelini olan Despina Büyükmanu Papandreu, anılarını ve araştırmalarını izleyicilerle paylaştı. Aslen İstanbul, Heybeliada doğumlu olan ve kendini bir Sinasos aşığı olarak tanımlayan Papandreu, aynı zamanda yıllardır köyün sözlü, yazılı ve görsel arşivini inceleyen bir araştırmacı.

Mustafapaşa’nın geçmişten bu yana doğal ve kültürel mirası ile özel bir köy olarak dikkat çektiğini ifade eden Papandreu, yayın sırasında Mustafapaşa’daki kiliseler ve onların öykülerine de değindi. Papandreu, köyden Eğriboz adasındaki Neasinasos’a götürülen kıymetli eşyalar hakkında da konuşurken, Osmanlı döneminde köyde müzik ve eğlencenin önemi ile 19’uncu yüzyılda köyle ilgili yapılan araştırmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu