Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Kapadokya Üniversitesi’nin İki Bölümü Akredite Edildi

Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turist Rehberliği bölümleri, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı’nın (YÖKAK) turizm alanında yetkilendirdiği tek kuruluş olan Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’ndan (TURAK) Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı.

TURAK’ın akredite onayı verdiği Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turist Rehberliği bölümlerinin Akreditasyon Belgeleri, TURAK Üyesi Prof. Dr. Celil Çakıcı tarafından Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’a düzenlenen törenle takdim edildi.

Belge töreninde konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Akreditasyon süreçlerinin titizlikle yürütüldüğünü belirterek “Kapadokya Üniversitesi’nin misyonlarından biri de eğitimde kaliteyi arttırmaktır. Bu misyonun sürdürülebilirliği açısından ise sürekli yenilenme, müfredat çalışmaları, kurumsal iş birliği, iç ve dış paydaş etkileşimleri, mezun iletişimi ve takibi gibi konularda TURAK Akreditasyonu ile standartları yükseltilecektir.” dedi. Özverili çalışmaları dolayısıyla tüm öğretim elemanlarına ve idari personele teşekkür eden Rektör Karasar, bölümlerin elde ettiği başarıdan dolayı tebriklerini iletti.

Türkiye’deki az sayıda akredite Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinden biri olan Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün, bu belgenin ÖSYM’nin tercih kılavuzunda yer almasıyla sıralamada ön sıralarda olması bekleniyor.

Türkiye’de ön lisans programlarından turist rehberliği alanında sadece 2 üniversite akredite durumda. Bu anlamda Kapadokya Üniversitesi Turist Rehberliği Bölümü, akredite olan ilk üniversitelerden biri olarak öne çıkıyor. Akredite olan bölümün, bu sayede eğitim kalitesini belgeleyerek ülke genelinde bir kilometre taşı niteliği taşıyacağı öngörülüyor.

Akreditasyon değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan her iki program, 01.01.2026 tarihine kadar akredite olarak kalacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu