Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerResmi İlan

T.C. ÜRGÜP İCRA DAİRESİ 2021/52 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C.ÜRGÜPİCRA DAİRESİ

2021/52 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri :Nevşehir İli, Ürgüp İlçesi, Dereler Mahallesi, 1 ada, 43 parsel nolu 111,32 m² yüzölçümlü Kargir Ev vasıflı taşınmaz, tapuda GÜRTAŞ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ. adına (Tam) hisse oranı ile kayıtlı bulunmaktadır.Taşınmaz, Ürgüp İlçesi Koruma Amaçlı İmar Planı içerisinde Kentsel Sit Alanında kalmaktadır. Planda, ayrıca Jeolojik Yapı Açısından UOA(Uygun Olmayan Alanlar) içerisinde ve Yapı Değer Grubu açısından ise Yiz(Yapı İzleri Olan Parseller) içerisinde kalmaktadır. Ayrıca, kıymet takdirine konu taşınmaz, 7174 sayılı Kanunca belirlenen Kapadokya Alanı sınırları içinde kalmakta olup, taşınmaz üzerinde yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulamalar öncesi Kapadokya Alan Başkanlığından izin alınması gerekmektedir.Taşınmazın bulunduğu alanda ve yakın civarında eski konut yerleşimlerinin olduğu, yöresel dokuda kaya oyma ve taş yığma mekânların kullanıldığı, otel ve motellerle çevrilmiş mevkiide çok eski tarihi ve kültürel dokunun ve yapılaşmaların olduğu, kaya oyma mahallerin bulunduğu, turizm amaçlı yurtiçi ve yurtdışı ziyaretçilerin sıklıkla uğrak verdiği bir bölge içerisinde olduğu gözlemlenmiştir. Taşınmazın güney doğusunda, yaklaşık 15 metre yükseklikte kaya kütlesi vardır. Taşınmazın kuzeyinde bulunan komşu parselde edilmiş virane bir yapı, güneyinde bulunan komşu parselde ise kısmen mesken olarak eski ev mevcuttur. Batısında Burhankale-1 Sokak bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölgede kısmen eski haliyle kısmen de restore edilerek mesken olarak kullanılan yapılar ile otel ve motel tarzında yapılaşmalar mevcuttur. Taşınmaz, zeminde topoğrafik olarak yaklaşık % 3-5 eğime sahiptir. Taşınmazın bağımsız bir giriş kapısı bulunmayıp, Burhan Kale-1 Sokaktaki bahçe duvarından aşılarak taşınmaza ulaşılmaktadır. Mevcutta, taşınmaz üzerinde yıkık dökük moloz parçaları bulunmakta olup, taşınmaz üzerinde başkaca muhdesat bulunmamaktadır.Keşif tarihi itibariye taşınmaz, her türlü alt-üst yapı ve iletişim hizmetlerinden faydalanabilir durumdadır. Taşınmazın satışına engel bir durum yoktur, ancak taşınmazın üzerinde herhangi bir yapı bulunmaması, taşınmazın konumu, yüzölçümünün küçüklüğü gibi olumsuzlukları bulunmaktadır. Ayrıca, taşınmazın güney doğusunda bulunan büyük kaya kütlesine komşu olması ve kaya kütlesinin yıkılmaya meyilli olması nedeniyle afete maruz bölge durumu bulunmaktadır. Bununla birlikte, taşınmazın bulunduğu bölge açısından çok eski tarihi, kültürel ve turistik bir bölgede bulunması, yakın civarında restore edilerek kullanılan otel-motel tarzıişletmelerin bulunması gibi olumlu özellikleri de bulunmaktadır. Bu durumlar da taşınmazın satışını kolaylaştırabilecek yönleridir. Taşınmaz mevcutta boş olup, kullanılmamaktadır.
Adresi Nevşehir İli, Ürgüp İlçesi, Dereler Mahallesi, 1 Ada, 43 Parsel Nolu Taşınmaz Ürgüp / NEVŞEHİR
Yüzölçümü :111,32 m2
Arsa Payı :Tam Hisse
İmar Durumu 7174 sayılı Kanunca belirlenen Kapadokya Alanı sınırları içinde kalmakta olup, taşınmaz üzerinde yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulamalar öncesi ilgili kurumdan izin alınması gerekmektedir.
Kıymeti 111.320,00 TL
KDV Oranı %8
Kaydındaki Şerhler :Kentsel Sit Alanıdır.
:7269 Sayılı Yasa Uyarınca İkamete Yasaklanmıştır.
1. Satış Günü 19/10/2022 günü 14:00 – 14:05 arası
2. Satış Günü 15/11/2022 günü 14:00 – 14:05 arası
Satış Yeri : Ürgüp Belediyesi, Turgut Özal Kültür Merkezi Mezat Salonu
2 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri :Nevşehir İli, Ürgüp İlçesi, Dereler Mahallesi, 1 ada, 98 parsel nolu 189,75 m² yüzölçümlü Arsa vasıflı taşınmaz, tapuda GÜRTAŞ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ. adına (Tam) hisse oranı ile kayıtlı bulunmaktadır. Taşınmazın tapu kaydının Şerh/Beyan/İrtifak hakkı kısmında Kentsel sit alanıdır Taşınmaz, Ürgüp İlçesi Koruma Amaçlı İmar Planı içerisinde Kentsel Sit Alanında, Jeolojik Yapı Açısından ise UOA(Uygun Olmayan Alanlar) içerisinde kalmaktadır. Ayrıca, kıymet takdirine konu taşınmaz, 7174 sayılı Kanunca belirlenen Kapadokya Alanı sınırları içinde kalmakta olup, taşınmaz üzerinde yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulamalar öncesi Kapadokya Alan Başkanlığından izin alınması gerekmektedir. Taşınmazın bulunduğu alanda, sadece kuzey kısmında Dere Suit Cave Otel bulunmakta olup, taşınmazın doğusunda yaklaşık 15 metre yüksekliğinde çok büyük kaya kütlesi bulunmaktadır. Sözkonusu kaya kütlesi içerisinde çeşitli kotlarda birbirine geçmiş mevcutta harabe kullanılmayan kaya oyma mekanların bulunduğu, bu mekanlarının ön kısmının değerleme konusu taşınmaz olduğu tespit edilmiştir. Mevcutta, kıymet takdirine konu taşınmaz içerisinde herhangi bir yapı ya da başkaca muhdesat bulunmadığı, taşınmazın bir kısmı üzerinde yıkılmış kaya parçalarının bulunduğu tespit edilmiştir. Taşınmaz, nispeten eğimli bir arazi yapısına sahiptir. Belediye alt yapı ve üst yapı hizmetleri çok yakınında vardır. Taşınmaz mevcutta boş olup, kullanılmamaktadır.
Adresi :Nevşehir İli, Ürgüp İlçesi, Dereler Mahallesi, 1 Ada, 98 Parsel ÜrgüpNEVŞEHİR
Yüzölçümü :189,75 m2
Arsa Payı :Tam Hisse
İmar Durumu 7174 sayılı Kanunca belirlenen Kapadokya Alanı sınırları içinde kalmakta olup, taşınmaz üzerinde yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulamalar önce ilgili kurumdan izin alması gerekmektedir.
Kıymeti 189.750,00 TL
KDV Oranı %8
Kaydındaki Şerhler :Kentsel Sit Alanıdır.
1. Satış Günü 19/10/2022 günü 14:15 – 14:20 arası
2. Satış Günü 15/11/2022 günü 14:15 – 14:20 arası
Satış Yeri : Ürgüp Belediyesi, Turgut Özal Kültür Merkezi Mezat Salonu
3 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri :Nevşehir İli, Ürgüp İlçesi, Dereler Mahallesi, 1 ada, 99 parsel nolu 486,85 m² yüzölçümlü Kargir Ev vasıflı taşınmaz, tapuda GÜRTAŞ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ. adına (Tam) hisse oranı ile kayıtlı bulunmaktadır.Taşınmazın tapu kaydının Şerh/Beyan/İrtifak hakkı kısmında Kentsel sit alanıdır. Ürgüp İlçesi Koruma Amaçlı İmar Planı içerisinde Kentsel Sit Alanında, Jeolojik Yapı Açısından ise UOA(Uygun Olmayan Alanlar) içerisinde kalmakta olup, ayrıca planda iki kısım halinde G4(Bütünlüğü Okunmayan Yapı Kalıntıları) ibaresi bulunan alanların olduğu görülmüştür. Ayrıca, kıymet takdirine konu taşınmaz, 7174 sayılı Kanunca belirlenen Kapadokya Alanı sınırları içinde kalmakta olup, taşınmaz üzerinde yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulamalar öncesi Kapadokya Alan Başkanlığından izin alınması gerekmektedir.Taşınmazın bulunduğu alanda, sadece kuzey doğu kısmında Dere Suit Cave Otel bulunmakta olup, taşınmazın batısında yaklaşık 15 metre yüksekliğinde çok büyük kaya kütlesi bulunmaktadır. Sözkonusu kaya kütlesi içerisinde çeşitli kotlarda birbirine geçmiş mevcutta harabe kullanılmayan kaya oyma mekanların bulunduğu, bu mekanlarının ön kısmının değerleme konusu taşınmaz olduğu tespit edilmiştir. Mevcutta, kıymet takdirine konu taşınmaz içerisinde güney ön kısmında birbirine bitişik vaziyette yığma taş kemer örme tavanlı 2 adet mekan ile bunlardan sol tarafındaki mekanın arka kısmında 1 adet kaya oyma mekan bulunmaktadır. Bunun dışında taşınmazın kuzey batı ucunda bir kısmı yıkılmış durumda kaya oyma mekan bulunmaktadır. Birbirine bitişik vaziyetteki yığma taş kemer örme tavanlı mekanlardan sağdaki kısım 20 m² yapı kullanım alanlı olup, tek katlı taş yığma, taş kemer örme tavanlı, toprak damlı, sıvasız ve boyasızdır. Bitişiğindeki taş kemer örme tavanlı mekanın ön kısmı taş kemer eyvanlı olup, tek katlı taş yığma, toprak damlı, sıvasız ve boyasızdır. Yapı kullanım alanı 15 m² dir. Burasının arka kısmında 9 m² kullanım alanlı kaya oyma mekan bulunmaktadır. Sözkonusu yapılar harabe durumunda olup, kullanılmamaktadır. Taşınmazın kuzey batı ucunda ise bir kısmı yıkılmış zemin altında kaya oyma mekan bulunmakta olup, yaklaşık 20 m² dir. Harabe durumundaki kaya oyma mekan kullanılabilir durumda değildir. Bunların dışında sözkonusu taşınmaz üzerinde başkaca yapı ya da başkaca muhdesat bulunmadığı, taşınmazın bir kısmı üzerinde yıkılmış kaya parçalarının bulunduğu tespit edilmiştir. Taşınmaz, nispeten eğimli bir arazi yapısına sahiptir. Belediye alt yapı ve üst yapı hizmetleri çok yakınında vardır. Taşınmaz mevcutta boş olup, kullanılmamaktadır.
Adresi Nevşehir İli, Ürgüp İlçesi, Dereler Mahallesi, 1 Ada, 99 ParselÜrgüp / NEVŞEHİR
Yüzölçümü 486,85 m2
Arsa Payı :Tam Hisse
İmar Durumu :7174 sayılı Kanunca belirlenen Kapadokya Alanı sınırları içinde kalmakta olup, taşınmaz üzerinde yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulamalar öncesi ilgili kurumdan izin alınması gerekmektedir.
Kıymeti :512.962,00 TL
KDV Oranı :%8
Kaydındaki Şerhler :Kentsel Sit Alanıdır.
1. Satış Günü 19/10/2022 günü 14:30 – 14:35 arası
2. Satış Günü 15/11/2022 günü 14:30 – 14:35 arası
Satış Yeri : Ürgüp Belediyesi, Turgut Özal Kültür Merkezi Mezat Salonu
4 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Nevşehir İli, Ürgüp İlçesi, Dereler Mahallesi, 1 ada, 100 parsel nolu 499,33 m² yüzölçümlü Arsa vasıflı taşınmaz, tapuda GÜRTAŞ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ. adına(Tam) hisse oranı ile kayıtlı bulunmaktadır.Taşınmazın tapu kaydının Şerh/Beyan/İrtifak hakkı kısmında Kentsel sit alanıdır. Taşınmaz, Ürgüp İlçesi Koruma Amaçlı İmar Planı içerisinde Kentsel Sit Alanında, Jeolojik Yapı Açısından ise UOA(Uygun Olmayan Alanlar) içerisinde kalmakta olup, ayrıca planda Yiz(Yapı İzleri Olan Parseller) ibaresinin olduğu görülmüştür. Ayrıca, kıymet takdirine konu taşınmaz, 7174 sayılı Kanunca belirlenen Kapadokya Alanı sınırları içinde kalmakta olup, taşınmaz üzerinde yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulamalar öncesi Kapadokya Alan Başkanlığından izin alınması gerekmektedir. Taşınmazın bulunduğu alanda, sadece doğu kısmında Dere Suit Cave Otel bulunmakta olup, taşınmazın batısında yaklaşık 15 metre yüksekliğinde çok büyük kaya kütlesi bulunmaktadır. Sözkonusu kaya kütlesi içerisinde çeşitli kotlarda birbirine geçmiş mevcutta harabe kullanılmayan kaya oyma mekanların bulunduğu, bu mekanlarının ön kısmının değerleme konusu taşınmaz olduğu tespit edilmiştir. Mevcutta, kıymet takdirine konu taşınmaz içerisinde iki farklı kısımda 10 m² + 10 m² = 20 m² yüzölçümünde kaya oyma kısımların bulunduğu, kullanılabilir durumda olmadığı, yıkık ve harabe durumunda olduğu tespit edilmiştir.Bunların dışında söz konusu taşınmaz üzerinde başkaca yapı ya da başkaca muhdesat bulunmadığı, taşınmazın bir kısmı üzerinde yıkılmış kaya parçalarının bulunduğu tespit edilmiştir. Mevcutta, kıymet takdirine konu taşınmazın üzerine Dere Suit Cave Otel işletmesi tarafından taş ve tahta inşaat malzemelerinin konulduğu tespit edilmiştir. Taşınmaz, nispeten eğimli bir arazi yapısına sahiptir. Belediye alt yapı ve üst yapı hizmetleri çok yakınında vardır.
Adresi Nevşehir İli, Ürgüp İlçesi, Dereler Mahallesi, 1 Ada, 100 Parsel Nolu Ürgüp / NEVŞEHİR
Yüzölçümü 499,33 m2
Arsa Payı :Tam Hisse
İmar Durumu 7174 sayılı Kanunca belirlenen Kapadokya Alanı sınırları içinde kalmakta olup, taşınmaz üzerinde yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulamalar önce ilgili kurumdan izin alınması gerekmektedir.
Kıymeti 500.860,00 TL
KDV Oranı %8
Kaydındaki Şerhler :Kentsel Sit Alanıdır.
1. Satış Günü 19/10/2022 günü 14:45 – 14:50 arası
2. Satış Günü 15/11/2022 günü 14:45 – 14:50 arası
Satış Yeri : Ürgüp Belediyesi, Turgut Özal Kültür Merkezi Mezat Salonu
5 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri :Nevşehir İli, Ürgüp İlçesi, Dereler Mahallesi, 1 ada, 101 parsel nolu 211,15 m² yüzölçümlü Arsa vasıflı taşınmaz, tapuda GÜRTAŞ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ. adına (Tam) hisse oranı ile kayıtlı bulunmaktadır.Taşınmazın tapu kaydının Şerh/Beyan/İrtifak hakkı kısmında Kentsel sit alanıdır. Taşınmaz, Ürgüp İlçesi Koruma Amaçlı İmar Planı içerisinde Kentsel Sit Alanında, Jeolojik Yapı Açısından ise UOA(Uygun Olmayan Alanlar) içerisinde kalmakta olup, ayrıca planda Yiz(Yapı İzleri Olan Parseller) ibaresinin olduğu görülmüştür. Ayrıca, kıymet takdirine konu taşınmaz, 7174 sayılı Kanunca belirlenen Kapadokya Alanı sınırları içinde kalmakta olup, taşınmaz üzerinde yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulamalar öncesi Kapadokya Alan Başkanlığından izin alınması gerekmektedir.Taşınmazın bulunduğu alanda, sadece doğu kısmında Dere Suit Cave Otel bulunmakta olup, taşınmazın batısında yaklaşık 15 metre yüksekliğinde çok büyük kaya kütlesi bulunmaktadır. Sözkonusu kaya kütlesi içerisinde çeşitli kotlarda birbirine geçmiş mevcutta harabe kullanılmayan kaya oyma mekanların bulunduğu, bu mekanlarının ön kısmının değerleme konusu taşınmaz olduğu tespit edilmiştir. Mevcutta, kıymet takdirine konu taşınmazın üzerine Dere Suit Cave Otel işletmesi tarafından taş ve demir inşaat malzemelerinin konulduğu tespit edilmiştir. Taşınmaz, nispeten eğimli bir arazi yapısına sahiptir. Belediye alt yapı ve üst yapı hizmetleri çok yakınında vardır.
Adresi Nevşehir İli, Ürgüp İlçesi, Dereler Mahallesi, 1 Ada, 101 Parsel NoluÜrgüp / NEVŞEHİR
Yüzölçümü :211,15 m2
Arsa Payı :Tam Hisse
İmar Durumu :174 sayılı Kanunca belirlenen Kapadokya Alanı sınırları içinde kalmakta olup, taşınmaz üzerinde yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulamalar öncesi ilgili kurumdan izin alınması gerekmektedir.
Kıymeti 211.150,00 TL
KDV Oranı %8
Kaydındaki Şerhler :Kentsel Sit Alanıdır.
1. Satış Günü 19/10/2022 günü 15:00 – 15:05 arası
2. Satış Günü 15/11/2022 günü 15:00 – 15:05 arası
Satış Yeri : Ürgüp Belediyesi, Turgut Özal Kültür Merkezi Mezat Salonu
6 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Nevşehir İli, Ürgüp İlçesi, Dereler Mahallesi, 1 ada, 92 parsel nolu 157,29 m² yüzölçümlü Arsa vasıflı taşınmaz, tapuda GÜRTAŞ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ. adına(Tam) hisse oranı ile kayıtlı bulunmaktadır.Taşınmazın tapu kaydının Şerh/Beyan/İrtifak hakkı kısmında ?Kentsel sit alanıdır? Taşınmaz, Ürgüp İlçesi Koruma Amaçlı İmar Planı içerisinde Kentsel Sit Alanında, Jeolojik Yapı Açısından ise UOA(Uygun Olmayan Alanlar) içerisinde kalmakta olup, taşınmaz üzerinde yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulamalar öncesi Kapadokya Alan Başkanlığından izin alınması gerekmektedir.Ayrıca, kıymet takdirine konu taşınmaz, 7174 sayılı Kanunca belirlenen Kapadokya Alanı sınırları içinde kalmaktadır.Taşınmazın bulunduğu alanda, sadece kuzey kısmında Dere Suit Cave Otel bulunmakta olup, taşınmazın güneyinde ve doğusunda yaklaşık 15 metre yüksekliğinde çok büyük kaya kütlesi bulunmaktadır. Sözkonusu kaya kütlesi içerisinde çeşitli kotlarda birbirine geçmiş mevcutta harabe kullanılmayan kaya oyma mekanların bulunduğu, bu mekanlarının ön kısmının değerleme konusu taşınmaz olduğu tespit edilmiştir. Mevcutta, kıymet takdirine konu taşınmaz içerisinde herhangi bir yapı ya da başkaca muhdesat bulunmadığı, taşınmazın bir kısmı üzerinde yıkılmış kaya parçalarının bulunduğu tespit edilmiştir. Taşınmaz, nispeten eğimli bir arazi yapısına sahiptir. Belediye alt yapı ve üst yapı hizmetleri çok yakınında vardır. Taşınmaz mevcutta boş olup, kullanılmamaktadır.
Adresi :Nevşehir İli, Ürgüp İlçesi, Dereler Mahallesi, 1 Ada, 92 Parsel NoluÜrgüp / NEVŞEHİR
Yüzölçümü :157,29 m2
Arsa Payı :Tam Hisse
İmar Durumu :7174 sayılı Kanunca belirlenen Kapadokya Alanı sınırları içinde kalmakta olup, taşınmaz üzerinde yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulamalar öncesi ilgili kurumdan izin alınması gerekmektedir.
Kıymeti 157.290,00 TL
KDV Oranı %8
Kaydındaki Şerhler :Kentsel Sit Alanıdır.
1. Satış Günü 19/10/2022 günü 15:15 – 15:20 arası
2. Satış Günü 15/11/2022 günü 15:15 – 15:20 arası
Satış Yeri : Ürgüp Belediyesi, Turgut Özal Kültür Merkezi Mezat Salonu
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2021/52 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 7.Satış İlanı İİK. 127. Maddesine göre: taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğe çıkartılmış olup, ilgililerin adreslerinin tapuda kayıtlı olmaması halinde, varsa adres kayıt sistemindeki adreslerinin tebligat tebligat adresleri olarak kabul edileceği, bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmayacağı, elektronik ortamda yapılan satış ilanının tebligat yerine geçeceği ilan olunur. 05/09/2022

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu