Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

İlimize yapılması beklenen Çevre Yolu’na İlişkin Soru Önergesi

Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan Nevşehir ilimizi iktidarın bakanları sık sık ziyaret edip müjdeler verse de Nevşehir’e nefes aldıracak Çevre Yolu’nun yapılmasına bir türlü başlanamamıştır. Nevşehir’in trafik sorununu TBMM Gündemine taşıdık.

Nevşehir için büyük önem arz eden Çevre Yolu’nun ne zaman yapılacağını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na hem önerge ile sorduk hemde TBMM Genel Kurulunda dile getirdik.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Nevşehir ilimizin en önemli problemlerinden biri hiç şüphesiz yeni çevre yolu eksikliğidir. Her geçen gün hızla gelişen ve büyüyen Nevşehir’de il merkezinde kalan çevre yolunun ihtiyaca cevap verememektedir. Özellikle mevcut çevre yolunun şehir merkezinde kalmasıyla 2000 Evler ile Avanos yolunda yaşanan şehir içi trafiğinin rahatlatılması için bu konu büyük önem arz etmektedir. Aynı güzergahta Devlet Hastanesinin olması nedeniyle ihbara giden ambulanslar yoğunluk nedeniyle trafikte güçlükle ilerlemekte, birde bunlara tır, kamyon gibi ağır vasıta araçlarda eklenince Nevşehir trafiği büyük şehirlerdeki yoğun trafiği aratmamaktadır. Nevşehir il genelinde ağır vasıtaların sebebiyet verdiği yüzlerce kaza ile birlikte, can ve mal kaybı yaşanmaktadır. Nevşehir’de yaşanan trafik sorununun çözümü için yeni çevre yolu projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Bu bağlamda,

1- Nevşehir ilimize çevre yolu yapılmasına ilişkin, iktidar yetkilileri müjdeler verse de çevre yolunun yapılmasına bir türlü başlanamamıştır. Çevre yolunun yapılmama sebepleri nelerdir?

2- Nevşehir’de çevre yolu yapımı geciktikçe, can ve mal güvenliği azalmakta, yakıt maliyetleri de artmaktadır. Nevşehir’in içinden geçen karayolu trafiği yükünün azaltılması için bakanlığınızın yeni bir çevre yolu projesi var mıdır? Varsa, bu projeyi ne zaman hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu