Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Rektör Aktekin Fen Edebiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi 2022-2023 Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Zeynep Korkmaz Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Çetin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Cansız, Doç. Dr. Hüseyin Kalemli, Bölüm Başkanları, fakültenin akademik ve idari personeli katıldı.

Toplantı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Çetin’in yeni eğitim-öğretim yılına yönelik yürüttükleri çalışma ve projelere değinerek, yapılması planlanan diğer çalışmalar ve projeler hakkında bilgi vermesi ile başladı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise YÖK tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma programına dâhil edilen üniversite olarak, 2022-2026 yılları arasında hayata geçirilmesini planladıkları ‘İhtisaslaşma Stratejisi ve Yol Haritası’ kapsamındaki proje ve faaliyetlere değindi.

Aktekin, “Üniversitemizin bulunduğu şehrimizin ve bölgemizin sahip olduğu değerlerine sahip çıkarak ve ülkemizin belirlediği hedefler doğrultusunda üniversite-şehir ve üniversite-bölge iş birliği noktasında önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda özellikle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak ‘Strateji ve Yol Haritası 2023’ vizyonunu Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, Kalkınma Planı, YÖK Stratejik planı ve bölgesel plan ile programları baz alarak ihtisaslaşma stratejisi ve yol haritamızı belirledik.  10 ana proje ve 21 ana faaliyete yer verdiğimiz İhtisaslaşma Stratejisi ve Yol Haritamızda, 2022-2026 yılları arasında bulunduğumuz şehrin, bölgenin ve ülkemizin kalkınmasına yönelik hayat geçirmeyi planladığımız proje ve çalışmalarımız yer almakta. Bunu da siz değerli tüm akademisyenlerimiz, çalışanlarımız ve paydaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Öğrenci merkezli eğitim-öğretim sistemini benimseyen üniversite olarak öğrencilere yönelik yapılan ve yapılması planlanan çalışma ve projelere de yer veren Rektör Aktekin, “Üniversite olarak gelişmiş akademik ve fiziki alt yapımız ile birlikte nitelikli akademik kadromuzla ortaya koyduğumuz güzel ve başarılı çalışmaların bir neticesi olarak  bu sene de %100’lere yaklaşan dolulukla en çok tercih edilen üniversiteler arasında bir kez daha yerimizi aldık. Bu hepimiz için gurur verici.

Biz üniversite olarak ülkemizin hatta dünyanın farklı coğrafyalarından bizlere emanet edilen öğrencilerimizin eğitimleriyle birlikte sosyo-kültürel gelişimlerine de büyük önem veren bir üniversiteyiz. Bu kapsamda da özellikle üniversitemiz bünyesinde bulunan öğrenci kulüp ve topluluklarımız başta olmak üzere diğer tüm birimlerimizle öğrencilerimizin bilgi, birim ve tecrübelerini zenginleştirecek bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yürütüyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimizi ülkesini ve milletini seven, insanlığa faydalı birer bireyler olarak yetişmeleri için onları siz değerli hocalarımıza emanet ediyoruz” diye konuştu.

Toplantı, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in öğretim elemanlarının yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında dile getirdikleri görüş, istek ve önerilerini alması ile sona erdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu