Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

19. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde Kapadokya Üniversitesi madalyaya doydu

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Tuzla Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 19. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde farklı dallarda 8 madalya kazandı.

23-25 Aralık tarihleri arasında İstanbul Tuzla Marina’da yapılan, Üniversitenin de yer aldığı festivalde farklı yemek kategorilerinde ve yaş gruplarında düzenlenen yarışmalar sonunda madalyalar sahiplerini buldu.  22 ülkeden 1056 katılımcının yarıştığı ve üç gün süren etkinlikte, 92 kişilik jüri 78 kategoride değerlendirme yaptı. Her yarım saatte bir tatlılardan makarnaya kadar birbirinden farklı kategorilerde yarışan yarışmacılar için 21 mutfak kuruldu. Kapadokya Üniversitesi  Öğr. Gör. Melih İçigen, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümümüz ve Aşçılık programımızın ülkemizde değerini her geçen gün artırdığını, öğrencilerimizin gastronominin her alanında zirveye oynayacak bilgi, birikim ve deneyime sahip olduklarını ifade etti. İçigen, “Her yıl olduğu gibi Kapadokya Üniversitesi olarak öğrencilerimize desteğimizi verdik, öğrencilerimiz de ellerinden geleni yaparak başarılarıyla bizleri gururlandırdı, bu festivalde emek veren tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Yarışma değerlendirmeleri Türkiye Aşçılık Millî Takımı üyelerinden oluşan jüri tarafından yapıldı.

Yarışmalar sonunda ödül kazanan öğrenciler:

  • JP7 – Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı Balık Yarışması, Tibet KATIRANCI / Altın madalya
  • JPT2 – Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması Tibet KATIRANCI – Berkay ŞALCI – Murat GÜVERCİN / Altın madalya
  • JP6 – Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Yarışması, Murat GÜVERCİN / Gümüş madalya
  • JP6 – Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Yarışması, İlayda YILMAZ / Altın madalya
  • JP7II – Yılın Altın Genç Şefi, Bayram Barış KÜÇÜK / Gümüş madalya
  • JP8 – Üniversite Düzeyi Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması, Elif YAŞ / Altın madalya
  • JP7 – Üniversite Düzeyi Aşçı Balık Yarışması, Sâmi KÖSEOĞLU / Altın madalya
  •  JP9 – Üniversite Düzeyi Aşçı Ana Yemek Yarışması, Berkay ŞALCI / Altın madalya

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu