Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetlerÜrgüp Haberleri

Turizm’den hak ettiği payı alamayan Ortahisar Belediyesi sorunlarına ilişkin soru önergesi

Av. Faruk SARIASLAN Nevşehir Milletvekili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a turizmden hak ettiği payı alamayan Ortahisar Beldesinin sorunlarını gidermek amacıyla alınan, alınması planlanan veya alınması gereken tedbirlerin neler olduğunu sorduk.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 16/01/2023

Av. Faruk SARIASLAN

Nevşehir Milletvekili

Nevşehir ilimizin Ortahisar Beldesi sit alanı olmasından dolayı hiçbir yatırım yapılamamaktadır. Turizm yatırımcıları Ortahisara gelememekte, Ortahisar Beldesi turizmden hak ettiği payı alamamaktadır. Depo olarak kullanılan alanlar kullanılamamakta bu durumdan nakliyeci esnafı olumsuz etkilenmektedir.

Koruma Amaçlı İmar Planlarının tamamlanmaması, turizm yönetim planının olmaması, parçacı yaklaşımlarla alan planlamasının yapılması sonucu alt ve üst ölçekli planların çakışmaması ya da restorasyon uygulamalarında dil birliğinin olmaması gibi sorunlar bir an önce çözülmeli, doğal ve kültürel çevreye zarar vermeyecek şekilde planlama ve uygulamalar yapılmalıdır.

Bu bağlamda,

1- Ortahisar Beldesinde bu sorunları gidermek amacıyla alınan, alınması planlanan veya alınması gereken tedbirlerin neler olduğu konusunda Bakanlığınızın bir çalışması varımdır? Bakanlığınızın herhangi bir çalışması varsa bu çalışmaları ne zaman uygulamayı düşünüyorsunuz?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu