Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerSiyaset

AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayları Belli Oldu

AK Parti Genel Merkezi tarafından 28.Dönem Nevşehir Milletvekili Aday Listesi açıklandı. İşte AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayları...

AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayları Belli Oldu. AK PARTİ Genel Merkezi tarafından yayımlanan listede 28. Dönem Nevşehir Milletvekili Adayları şu isimlerden oluştu:

NEVŞEHİR AK PARTİ ADAYLARI:

1- Süleyman ÖZGÜN

2-Emre ÇALIŞKAN

3-Mustafa Rauf YANAR

AK Parti, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne katılacak milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sundu.

Listenin açıklanmasının ardından AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran; “Partimize, Şehrimize, Milletimize Hayırlı Uğurlu Olsun. 1-Süleyman Özgün 2-Emre Çalışkan 3-Mustafa Rauf Yanar Haydi Bismillah…” dedi.

SÜLEYMAN ÖZGÜN KİMDİR ?

1977 yılında Nevşehir’ de doğdu. İlköğrenimini Cumhuriyet ilkokulunda, orta ve lise öğrenimini Nevşehir Lisesinde tamamladı. Üniversite eğitimini 1994-1998 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinde tamamladı.

İŞ HAYATI

Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra 2000 yılında iş hayatına başlayan Özgün; ticari faaliyetlerinde ilkeli, titiz ve özverili duruşu ile Toptan ve Perakende Kömür Satıcılığı ile  sektöründe ilimizde başarılı bir konuma ulaşmıştır. Faaliyetine 23 yıldır aralıksız olarak devam etmektedir.

SİYASET

AK Parti Nevşehir İl ve İlçe Teşkilatlarının kurulmasının ardından Kapucubaşı Mahallesi Parti Temsilciliği ile siyasi hayatına başladı. 2003-2006 yılları arasında AK Parti Gençlik Kolları Yürütme Kurulu Üyeliği görevini yapan Özgün; 2012-2013 yılları arasında AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasi hayatına devam etti. 2014-2018 yılları arasında İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürüttü. 2021-2023 yılları arasında Nevşehir AkParti İl Başkan yardımcılığı ve Yerel Yönetimler Başkanlığı görevini ifa etti.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

EMRE ÇALIŞKAN KİMDİR?

BİYOGRAFİSİ

1985’in 19 Mayıs’ında doğmuştur.

Annesi Avanos’un Çalış’ından; babası Kozaklı’nın Karasenir’indendir.

İlkokulu, ortaokulu ve liseyi derecelerle bitirdi. İlkokul haricinde tüm öğrenim hayatında yatılı okudu. Şehit Üsteğmen Mustafa Şimşek İlköğretim Okulu, İzmir Bornova Anadolu Lisesi, Kırşehir Fen Lisesi ve ardından Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği.  Son olarak da AİBÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon.

Üniversite boyunca bir çok sivil toplum kuruluşunun Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Kurucu Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. Türkiye Fizyoterapistler Derneği’nin gençlik yapılanmasının temellerini atan ekipte yer aldı.

Ardından mezun olduğu sene Türkiye Fizyoterapistler Derneği ana kademesinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı yaptı.

Yeni Dünya Vakfı’nın Gençlik Kollarının Kuruculuğunu yaparak iki yıl Başkanlığını yürüttü.

İlim Yayma Cemiyeti Türkiye Geneli Gençlik Yapılanmasının ilk Başkanlığını iki sene yaptı. Ardından İYC Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 3 dönem yönetim kurulu üyeliğinden sonra İYC Ankara İstişare Kurulu üyesi olarak görevine devam etmekte.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Endonezya, Pakistan, Mali ve Malezya İş Konseylerinin Yürütme Kurulu Üyelikleri devam ediyor.

Son yapılan Genel Kurulda Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Yönetim Kuruluna seçildi. Görevine devam ediyor.

2005 yılında Ankara’ya geldikten itibaren siyasetin göbeğinde ,

AK PARTİ’ de görev alarak başladı siyasete.

2008 yılında AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarında MKYK Üyesi seçildi. Gençlik Kolları MYK Üyesi olarak ,Genel Başkan Vekili (Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı)  göreviyle uzun yıllar görev yaptı.

2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde memleketi Nevşehir’den 3. Sıra Milletvekili Adayı gösterildi. 402 oy farkı ile seçilemedi.

Ardından yapılan Genel Kongrede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti Genel Merkez Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi seçildi ve 2018-2021 yılları arasında bu görevini sürdürdü.

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresinde yeniden Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle  Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ‘na seçilip AK Parti MKYK Üyesi olarak halen görevine devam etmektedir. Aynı zamanda Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Ege Bölgesi/Afyonkarahisar İl Koordinatörüdür.

Şehir Hastanelerini yapan bir Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi ve İşletmelerden Sorumlu Genel Müdürü.  Çok iyi derecede İngilizce bilir.

Evli, Kerem isminde bir oğlu var…

Mustafa Rauf YANAR KİMDİR?

07.05.1985 yılında Nevşehir de doğdu. İlk ve orta öğreniminiNevşehir de yaptıktan sonra 2004 yılında Atılım Üniversitesi İngilizce Hukuk Fakültesi’ni kazand. 2009 yılında Üniversite tahsilini tamamlayıp, avukatlık mesleğine başladı. 2009-2010 arası kısa dönem er olarak Manisa Merkezde askerlik mesleğimi icra etti. İyi derecede İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Siyasi olarak ise, 2011-2014 yılları arası AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı ve Yürütme Kurulu’nda Siyasi ve Hukuk işleri Başkanlığı’nı yaptı. 14.01.2014 tarihinde AK Parti Genel Merkezince Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı olarak atandı. Ardından, 03.10.2017 tarihinde AK Parti Nevşehir İl Başkanı olarak atandım ve bu görevimi 2021 yılına kadar sürdürdü.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu